Babyboom med vänner

melker-och-hjalmar-och-my-7

Det var fika med gänget igår hos Hanna i deras nya lägenhet i Sundbyberg (fanfar för fler Sundbybergsbor). Hela gänget var inte där, men vilket gäng det var ändå. Hanna och Erik med sin 11 dagar gamla Melker, Julia och Christian med två veckor gamla Hjalmar, Sanna och bus-My (maken till att kunna ge ifrån sig Emil i Lönneberga-bus-miner får man leta efter) och så jag och Eva med magarna i vädret – beräknade att föda med tre dagars mellanrum inom om cirkus två veckor. Men magar i all ära. Bebisar – det är ändå the shit.

melker-och-hjalmar-och-my

melker-och-hjalmar-och-my-5

melker-och-hjalmar-och-my-2

Hjalmar sov mest hela tiden. Gluttade lite på ögonen en sekund och fick en ”guuuu vad lik pappa du är”-skur över sig.

melker-och-hjalmar-och-my-6

melker-och-hjalmar-och-my-3

Melker var mer inne på att äta, fast han låg snällt hos mig och sov i säkert en kvart också och jag insåg att magen har sina fördelar ibland. Bord till sovande bebis till exempel.

melker-och-hjalmar-och-my-4

melker-och-hjalmar-och-my-8

Och så hade vi röjar-My som helt plötligt blev väldigt stor men som om man tänker efter inte är speciellt stor alls. Hon showade och var skeptisk till katterna och var sugen på muffins och åt bolognese med ryggen och så. Ni vet allt som en niomånader gammal människa gör.

Så jäkla söta allihopa och ja, jag längtar. Och ser fram emot en höst med en bunt föräldralediga vänner.

8 Comments

 1. Hanna
  8 september, 2016

  Vilken härlig fikastund! Förstår att du längtar mycket nu och så roligt att kunna vara föräldraledig samtidigt som flera vänner också är det!

  Svara
  1. johanna
   9 september, 2016

   Ja herre vad kul det är!

   Svara
 2. Helga
  9 september, 2016

  Vad lyxigt att ha en massa mamma-kompisar! 🙂 Jag fick ett syskonbarn 6 dagar efter min skrutt kom men tyvärr bor de några timmar bort. Min BVC har iaf föräldragrupper så kanske att vi lär känna nån rolig familj där som bor i närheten. Just nu räcker det rätt bra med att hänga hemma och få besök av familjen.

  Svara
  1. johanna
   10 september, 2016

   Ja, vi har hängt med en föräldragrupp nu innan också, på ”kurser” så det är nog ett bra sätt att komma i kontakt med folk. Vi har det verkligen förspänt här dock och det känns skitkul! 🙂

   Svara
 3. Ellinor
  11 september, 2016

  Vilken lyx och ynnest att vara ett sådant härligt gäng med jämngamla bebisar. Förstår att ni två, med magarna fortfarande i vädret, väntar på att de små liven skall titta ut 🙂
  Önskar en fortsatt fin söndag!

  Svara
  1. johanna
   11 september, 2016

   Ja, verkligen! Väldigt lyxigt!

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *