Foto- och barnleverans

Nano3

Nano4

Bilderna från Anna är levererade och de. är. så. fina. Om jag får säga det själv. Jag kunde dock inte hålla ner antalet jag blev kär i, så nu har jag alldeles för många att välja mellan för någon (eller några) framkallningar.

Nano1

Känns bra att magen var i mer hanterbar storlek när den fick posera. Naveln hade förvisso redan då intagit formen av en av grisarna i Angry Birds, men annars var den ju faktiskt ganska liten när jag tänker efter. Nu är den, tro mig, mycket större. Och igår var vi på första föräldrakursen och pratade förlossning och tittade på förlossningsfilm (så nära är det visst nu). Själv fick jag dock en smärre chock när det faktiskt kom ut ett barn i slutet av filmen, så jag tror det var rätt nyttigt för en annan det där.

Nano2

Men roligast just nu är att en av mina gravida bundsförvanter fick en liten plutt igår, så nu är vi igång. Stort grattis Julia och Christian. Helt fantastiskt!

Ett ”nytt” badrum, före och efter

292378-4.jpg.jpg--856378523-rszww1170-80Lite renoveringsdags igen va? Vi är nämligen ”klara” med vårt badrum. Eller i alla fall den vänstra väggen i det fyra kvadratmeter stora badrummet. Den andra sidan ska få nya duschdörrar, ny blandare och ett skåp ovanför toaletten, men det tar vi sen (på riktigt den här gången). Men jag tänkte att vi i alla fall kunde köra lite före och efter. Ovan har ni mäklarbilden på badrummet. Vid kontraktsignering var helt överens om att badrummet var ok och inte skulle röras. När vi började renovera och bo i lägenheten såg badrummet ut ungefär som bilderna nedan (fast där har vi hunnit skruva ner spegelskåpet utanför handfatet). Det var inte bara tråkigt utan väldigt opraktiskt också. Förvaring i ett decimeter-tjockt väggskåp är hemskt.

badrumfora2

badrumfore1

badrumfore3

Så vi rev ut spegelskåp, handfat och fula krokar. Kopplade ur vatten, plastpåsade avlopp och gick bananas med silikon i hål i väggen. Målet var bättre förvaring, tvättmaskin och arbetsyta/skötbord – utan att ruineras.

Badrumsrenovering-4

Badrumsrenovering

Badrumsrenovering-3

Så vi köpte en Godmorgon-kommod med törnviken-tvättställ och Aldern-bänkskiva från IKEA. Blandare hittade vi på Bauhaus och är från Gustavsberg. Sedan köpte vi en köksbänksskiva i laminat, även den från IKEA, som vi sågade till. Den fäste vi i väggen med kanske de största konsolerna jag sett från Bauhaus (hittar inte på hemsidan) i metall (som nog skulle klara två ton eller något) men säkrade för säkerhets skull upp med ett bar ben i framkant (dessa från IKEA).

Badrumsrenovering-6

Badrumsrenovering-2

Jag sydde ett draperi och satte i underkant på bänken, och är rätt nöjd med att jag lyckades hitta ett linnetyg i typ samma färg som kommoden (på andra försöket, okej då).

Badrumsrenovering-5

Bakom draperiet – en tvättmaskin. Hurra! Så nu håller vi på att lära oss hantera det här med en maskin alltid tillgänglig. Vilket alltså innebär att man inte ska samla på sig tre-fyra maskiner tvätt åt gången. Men tio år av tvättstugetvätt har satt sina spår.

Badrumsrenoveringx

Spegel hittade vi även den på Bauhaus (vet ni vad svårt det är att hitta vanliga speglar som inte innehåller bluetooth-högtalare, spejsig disco-belysning och/eller som inte kostar skjortan?) och är så plain som det går att bli. Som pricken över i:et köpte vi sedan en klassisk hederlig globlampa fast i klarglas och satte upp över spegeln. Vi laborerar fortfarande lite med valet av glödlampa och ljusstyrka, men tycker väl ändå att det blev superbra. Den kommer från Byggfabriken men samma lampa (tror jag) finns typ på Bauhaus till ett billigare pris (men är man utan bil så får man ibland handla där man är).

Badrumsrenovering-9

Så var det det där med skötbord. Har ni sett…

Badrumsrenovering-7

Badrumsrenovering-8

Så där har ni vårt badrum fotat med en icke-vidvinkelkamera. Det vi ville få har vi fått och jag utbrast glatt att det var underbart med bänkyta vid handfatet igen (sedan insåg jag att jag levt med endast tvättställ sedan jag var tretton år och flyttade ner i källaren hos pappa). Hur som helst, förvaringen är hundra gånger bättre, det ser oerhört mycket trevligare ut och varken vatten eller avlopp har läckt det minsta än så länge.

Ekonomimöte

ekonomimote-3

Vi har en tanke i hushållet som går ut på att vårt hem ska drivas som ett företag. Vem som är VD är inte helt klart ännu (men vi har börjat förstå att det kan komma att bli Nano), men oaktat oklara ledarskapsförhållanden försöker vi i alla fall hålla ekonomi-möten en gång i halvåret ungefär. Med budget och planering, och försök att ge oss på även andra framtidsplaner och strategi-upplägg. Inte dödligt allvar, men ändå att staka ut lite förutsättningar, önskemål, drömmar och för att få kontroll på det hela.

ekonomimote

ekonomimote-2

Och igår var det dags. Nu med det oerhört kryddade inslaget ”föräldrapenning”. Så det bullades upp med filtar och kuddar i gungstolen, datorer och miniräknare på plats, chokladbollar på fatet, kontoutdrag någorlunda tillgängliga och försäkringskassan.se som ny bästa kompis och så körde vi. Och gudars vad nöjd man är med sig själv efteråt. Det beror väl såklart på person och person, men känslan över att ha kontroll över en så, ändå påverkande del av sitt liv, är grym. Så dagens rekommendation från mig är mycket kuddar och filtar, chokladbollar och ekonomimöte på hemmanivå.

En speciell måndag

mandagsmix-2

mandagsmix

Idag övar jag på konststycket att förstå att jag har fem arbetsdagar kvar. FEM. Det är ju totalt vansinne. Så inte vilken måndag som helst idag alltså. Det hela blir inte bättre av att jag är en sentimental person som precis har insett att när jag är tillbaka på jobbet så kommer vi ha bytt hus. Så sista veckan i huset också alltså, det är ju så man blir blödig på riktigt.

mandagsmix-3

Helgen var för övrigt mycket bra. Lillebror dök upp och testade gästrummet (verkade fungera prima), vi var på popup-restaurang med Marcus Samuelsson på lördagskvällen och åt och drack mycket gott, vi tupplurade i soffan, åt skramlade ägg med feta och basilika, använde vår nya tvättmaskin med oerhörd fascination och bokade in oss på en tågresa till Skåne den kommande helgen.

Söndagstempo

fredagsblommor

Då vart det helt plötsligt söndag igen och jag startade dagen med gästerna som skulle på uppdrag, väntade jag på att Ica skulle öppna genom att läsa bok om förlossning (och få smärtlindringspanik), gå till Ica (för att ingen söndagsfrukost är komplett utan juice), äta långfrukost med wienerbröd (för att ingen morgonhandling på en söndag är komplett utan att få med sig minst ett bakverk) och nu sitter jag här i fåtöljen och lyssnar på tystnaden och tittar på det gråa, men rätt mysiga, diset utanför fönstret. Fåtöljen förresten, tro att jag tackar högra makter för dess existens just nu. I soffan sitter jag bekvämt max 20 minuter i stöten just nu (inkluderat stånk och stön för att göra minsta förflyttning), men fåtöljen (eller fåtöljerna till och med) är en riktig fristad för en (min) gravidkropp.

fredagsblommor-2

Agendan för dagen är lite oklar, men eftersom vi fick hem en spjälsäng från IKEA i torsdags och det känns sådär trevligt att sova bredvid en stor kartong kanske den ska sättas ihop. Sedan har en viskning (ett sms) meddelat mig att jag har fått bildleverans av gravidbilderna i mailen. Så jag tror kanske att det är dags att ta tag i den där beställa hem framkallningar-processen som legat och gottat till sig i en månad nu. Lagom söndagstempo blir det i alla fall.

Fredag and I’m in love

fredag

God fredag kära ni. En dag på jobbet innan helg och bara en ynka vecka till därefter innan ”ledighet”. Ojojoj.

fredag-3

fredag-2

Jag jobbar fredagskänslor deluxe. Stort projekt på jobbet ska stänga, vi har schemalagd fika med obligatorisk närvaro på eftermiddagen (!) och lillebror med tjej och liten kusin i magen kommer på besök ikväll och stannar hela helgen. Och jag ser lite blå himmel utanför fönstret. Det är ungefär så bra det blir alltså.

Det närmar sig

mage from above

Vecka 36. Och det börjar bli verklighet nu. Vi tar det i trappsteg. Någonting händer och vi inser lite mer. Sen lever vi i glad förnekelse till nästa puff och vi får lite lagom panik igen. Att köpa några små byxor och två par dundersmå strumpor var det som kickade igång känslosvall för en vecka sedan. Häromdagen var det flera dagar i rad av intensivt sammandragningsrace och en förvirrad blivande mamma som inte kom ihåg när den så vanligtvis vilda ungen rörde sig senast. Känslan av att något skulle hända med den där typen som jag inte förstår finns men som jag ändå har den mest intima relationen med var bedövande. Så mitt i tårar och buffande på magen för att liten skulle vakna insåg jag än lite mer att, jo något är på gång. Vi får se vad nästa grej är. Mammaledighet kanske, eller en liten säng i sovrummet?

Jag kan inte förstå, bävar lite men jag kan samtidigt inte bärga mig.

Äntligen tid för behagligt

morkret-2

morkret

Nyss hemkommen från en middag på stan insåg jag att kvällarna är ju mörka nu. På riktigt. Och jag ber om ursäkt för såhär får man kanske inte säga, men det är ju för fanken mysigt ju. Jag är inte inne på att tända ljus än, det är lite för tidigt, men några lampor här och där och ett mörkt soffhörn. Jag är inte helt främmande faktiskt.

morkret-4

Men ljust eller mörkt spelar ingen roll. Det bästa just nu är att komma hem till ett hem som ser ut som ett hem och en karl som sitter vid datorn och tar det lugnt. Och att ta dosan i handen, sätta på OS och sitta i det där soffhörnet känns inte stressande utan behagligt och mysigt. Karln undrade häromdagen om jag var nöjd nu när jag fått renovera en lägenhet (med en aning, bara ett uns, bitterhet i rösten medan han konkade gammalt handfat nerför trappan). Ja det är jag, kunde jag meddela. Men jag är rätt less också.

Badrumsfirande

Blomster

Äntligen lite ordning här hemma igen. Förhoppningsvis sista gången jag behöver skriva så, för nu är det bara ett rum kvar som har stora ingrepp kvar (det lilla sovrummet) och det ska förhoppningsvis inte innebära kaos i varenda övrig vrå. Så o-er-hört skönt. Sista delen i badrumsrenoveringen (som varit boven i dramat den här gången) var att åka till skroten och slänga (hurra!) vilket gjordes igår. Jag, som ändå inte skulle kunna bidra så mycket där, blev dock avsläppt på plantagen på vägen dit.

Blomster-2

Det visade sig förvisso vara den minst inspirerande blomsterbutiken, om inte butiken generellt, som jag någonsin besökt. Men jag fick med mig två fira-badrumsväxter hem i alla fall. Som jag hittade ihoppackade i påsen på vardagsrumsgolvet imorse. Lite trött nuförtiden va.

Blomster-3

Nu har jag i alla fall påbörjat näst sista arbetsveckan innan ledighet. Idag skickade jag till och med in föräldraledighetsanmälansblanketten (det är ett ord!) till löneavdelningen. Den skulle förvisso varit inne två månader i förväg enligt instruktionen, men jag är ju inte den som är känd för att ha bäst koll på mig själv. Nä.

Veckans bästa pins

Sedär, veckans pins på en söndag. Det var inte igår 

101

102

Vårt badrum hörrni, det håller på att bli så fint. Eller i alla fall väldigt mycket finare i den här etappen. Men vi behöver all förvaring vi kan få så nu vill jag ha ett vitrinskåp ovanför toaletten. Och eftersom i alla fall inte jag kan hitta det jag vill ha är jag nu besatt av att göra ett eget. Jag har en plan. Den involverar gamla fönster som jag vet står i ett skrymsle hemma hos pappa. Jag känner mig sjukt peppad på detta.

103

De kan det där med styling på IKEA. Och så kan de det där med prylar. Här visar de att det visst kan det där med att måla trä också. Precis den där känslan vill vi ha till våra hyllor i köket och som vi har projektat för att hitta ett sätt. Idag la vi lite ner alla ambitiösa specialprojekt och köpte färg/bets/behandling (vad det nu var) på Järnia, efter att lite Johanna-googling för en gångs skulle gett resultat. Nu är det bara att hålla tummarna för att den enkla vägen också kan tänkas bli den bästa!

104

Lampan, blommorna, bordet, väggen, stolarna. Allt.

105

106

Vi ska försöka få upp något ovanför sängens huvudända, som en ”sänggavel”. Och nu, sådär trehundra år efter alla andra har jag fått upp ögonen för det här med makramé och sånt. Det är dock typexemplet på saker jag inte kan låta bli att försöka mig på själv, så håll ögon och öron öppna för knyta trådar-frustration här vad det lider. På papperet verkar det dock vara en perfekt förädraledig-innan-bebis-aktivitet. Eller hur.

107

108

109

Trendenser bjöd på ett intressant inlägg härom dagen, en klassificering av inredningsstilar. Och nog för att de flesta säkert skulle sätta sig själv i minst två kanske fem kategorier var det ändå intressant – och lite självinsiktsberikande. Jag insåg fort, vid en genomtitt av pinterest-arkivet, att jag och Boho Chick var bäst kompisar, men att vi leker hyfsat bra med Grey Deco men gärna skulle vilja vara bästis med Vintage och Mönster (men vi har lite att jobba på i kommunikationen ännu).

 

(1), (2)(3), (4), (5), (6), (7), (8), (9)