Sovrumsdetaljer

sovrumsdetaljer-2

sovrumsdetaljer4

sovrumsdetaljer-3

20 kvadrat extra, vem kunde ana att det var så mycket mer yta att fylla? Vi står och kliar oss i huvudet och frågar oss vad vi egentligen ska ha överallt – och vad vi behöver. Jag utkämpar ett flerfrontskrig där jag är överallt i lägenheten och hoppas mellan idéer och rum lika fort som en paradise hotell-deltagare och karln har nog till och med slutat försöka hänga med utan suckar bara och frustar något i stil med ”vi pratade väl badrum nu?!?”.

The queen

IMG_7242

IMG_7248

Godmorgon i stugorna. Här är det en långsam morgon efter att tant var vaken alldeles för länge igår. Men det fick det vara värt, jag var nämligen en av de lyckliga som fick vara på Friends arena igår och se Beyoncé igår (och därmed bjuda på lite halvdana mobilbilder idag). Jag ska inte ljuga, jag har varit ganska innan osugen faktiskt. Trots att jag älskar den kvinnan. Kanske för att jag inte är en så speciellt van konsertbesökare och inte riktigt vet hur man ska bete sig, men mest för att orken just nu inte har många knop till övers för annat än den dagliga businessen (läs: boa).

IMG_7256

Meeeen, vilken himmelens tur att vi gick dit. Jag och Hanna. Två preggos i svarta klänningar med magarna i vädret och en lunkande gång. Det var så oerhört bra och jag förstår inte att det är fysiskt möjligt att danska och sjunga sådär, på samma gång. Och showen ska vi inte tala om, man gick ju inte därifrån uttråkad om vi säger så. Så bug och bock för Queen B, tack för att du kom till en arena nära mig!

IMG_7261

Med en känsla av att vara lite bakis ska jag nu pallra mig iväg till jobbet och lugnet som råder där (det känns som att de sex som är där och som tillhör min avdelning är de enda på bygget), innan det ikväll är dags för ett byggprojekt på balkongen som jag ser mycket fram emot. Men mer om det kommer kan jag lova, jag känner peppen förstår ni (ja, bygga på balkongen ingår uppenbarligen i boandet).

Ett träd i vårt vardagsrum

fiolfikus

fiolfikus-5

fiolfikus-4

fiolfikus-3

Titta titta, en halvgalen idé genomförd hemma hos familjen karln och jag. Det står numera ett träd i vårt vardagsrum. Jag hade siktet inställt på en fiolfikus så när vi hittade en på Zetas, som till råga på allt var två meter ståtlig, så hade vi inget mer eller mindre inget annat än val än att slå till och fylle bagagelucka och baksäte. Och passar perfekt gör den. Om än i lite spartansk omgivning med en icke helt färdigställd kruka än så länge.

fiolfikus-2

Nytt hemma-5

Nytt hemma-6

Nästa steg nu då är att få den att överleva trots att våra fingrar i bästa fall skulle kunna klassas som turkosa – men mer åt blå turkos än grön. Så jag googlade lite och hittade en kvinna som sammanfattat sina tips om hur hennes träd hade överlevt betydligt längre än förväntat. Första tipset var att ge trädet ett namn, för det är mycket svårare att missköta något som heter något. Så sagt och gjort, nu spånar vi på namn. Carnita ligger i topp just nu, mest för att det är det enda vi har kommit på. Så härmed utlyses namnförslagstävling på bloggen. Vad ska vårt fina nya träd heta? Vinnaren utses helt ensidig av mig och karln och vinner hedern och en fika vid Sundbybergsvisit.

Höjden av klantighet

regn-2 regn

Jag tappade min telefon i toaletten i fredags. Slog den ur fickan, skulle rädda den genom att få tag på hörlurssladden och med ett ryck lossnade sladden och telefonen damp ner i vattnet. Det sista jag gjorde innan jag skulle lämna jobbet. Vad säger man, pust. Den glada nyheten var att toaletten var ”orörd” men den mindre bra nyheten är att telefonen fungerar varannan gång jag försöker starta den och att batteriet håller i cirka tre timmar. Så nu är jag halvt telefonlös, vilket är en märklig känsla. Men kanske lite nyttig, inser man ju (ja, jag har abstinens).

Nu sitter jag i alla fall i fåtöljen och tittar ut på regnet som helt plötsligt dök upp i hettan utanför de öppna balkongdörrarna. Är det bara varmt får det gärna regna ibland dock tycker jag, det blir lite som en oas av mysighet. Eller är det bara jag som är gravid, hehe?!? Min inplanerade badtur ligger dock lite pyrt till, men kvällen är inte slut än – och jag är i ärlighetens namn skittrött även om jag vägrar inse det.

Doplördag

Olivias dop-2

Idag har jag varit i ett kokande Mariefred en sväng och bevittnat (och fotograferat) Olivias dop. Lilla urgulliga Olivia. Hon var en liten bebis när hon föddes, så trots att hon ätit upp sig bra och är en stor tjej (?!?) nu är hon fortfarande så himla pluttig och söt.

Olivias dop-4

Olivias dop-3

Tänk att det ska flytta in ett par sådana där fötter här snart. Det är inget annat än galet det. Tack Pepp och Christer för en trevlig stund och mycket, mycket god kladdkaka (och Fanta, där har ni min största gravid-craving förresten).

Där gräset är grönare och så

vatten hos pappa-5

vatten hos pappa-8

vatten hos pappa

vatten hos pappa-6

Lika bra idé som jag tyckte det var med tidig semester när jag väl var ledig, lika dålig idé känns det som nu. Folk på jobbet har nedräkning, solen skiner och alla sociala medier svämmar över med klippbad och gräsmattshäng. Så ja, jag är lite avundsjuk och roar mig därför med bilder och drömmer mig tillbaka till en lugn sjö vid bryggan en juni-kväll. Men det är ju faktiskt helg! Och igår var vi på fotografiska efter jobbet, åt gott och strosade (en mer romantisk omskrivning av det mycket begrränsade tempot jag håller på mina promenader nuförtiden) hem genom staden och fick semesterfeeling, så det går ju om man bara vill. Men lite mer semester hade inte skadat ändå.

Torsdagsmorgon med guld i mund

frukost-2

frukost-4

frukost-3

Såhär ser min torsdagsmorgon ut. Efter en natt av inte alltför bra sömn och en missmatch i kissnödighet mot alarmtid så tyckte jag att jag var värd långdusch och långfrukost. Till det ett gäng överblommade och döende pioner och tapetprover jag fick hem igår från Boråstapeter/Eco Wallpaper. Renoveringskaoset närmar oss det lilla sovrummet, som än så länge mest varit snickarbod och förvaringsdepå, med stormsteg och jag vill hitta på något kul. Men var kompromissen landar får vi verkligen se.

Först är det dags för torsdag hur som helst, hoppas ni får en bra dag. Jag har inbokad massage i eftermiddag, så för min del ska det nog ordna sig ska ni se.

Världen krymper

Varlden

Världen håller på att bli mindre, jag känner det nästan fysiskt för varje minut som går. Sista steget i den här graviditeten antar jag (eller möjligtvis näst sista, den sista ska väl vara den av oerhört utleda och ”kan du vara vänlig och komma nu”).

Varlden-3

Varlden-2

Varlden-4

Det är som att inget runt omkring spelar så värst stor roll. Fokus ligger på oss, mig, magen och karln, och vårt hem och familjen. Jag panikar inte över att världen ser ut som den gör eller att jag bara måste bli klar med vissa monsterprojekt på jobbet på några veckor – utan mer på att få sovrummet till en oas, att ett skötbord installeras i badrummet eller att vi köper ett babyskydd så Nano kan komma hem den dagen det är dags. Jag tittar inte på nyheterna eller läser tidningarna men kan lägga timmar på att bläddra bland alla bilder och pyssel som nu packats upp ur sina kartonger. Varje gång jag vaknar till på natten klappar jag mig på magen och förundras och varje gång det bubblar i magen så ler jag (ok, jag svär ibland också när levern eller annat vitalt organ trycks ihop). Det i sin tur gör att jag känner mig som en dålig medmänniska, men jag försöker intala mig själv att det är naturen som talar och att det bara är att hänga med.

Varlden-5

Igår var det i alla fall 9 veckor till beräknat datum, 7 veckor till den lilla anses färdigbakad och i runda slängar 6 veckors arbete kvar. Det är inte speciellt lång tid faktiskt. Jag mår fortfarande förhållandevis mycket bra. Inga större krämpor mer än en stel ländrygg och jag känner väl nu när jag är tillbaka på jobbet att orken inte riktigt är som den en gång var. Och Nano där inne sparkar och stretchar mest hela dagarna, så hen verkar också må prima. Så vi har det alltså rätt bra i vår begynnande lilla bubbla, i den lilla värld vi håller på att skapa.

Semesterns bästa pinns

Jag må ha haft så pass mycket semester så det inte blivit något inlägg här, men i vanlig ordning har jag ändå spenderat en ansenlig mängd tid på pinterest i sig. Ett faktiskt mycket gott semesternöje att kombinera med ljudbok och solstol/soffa på lagom sval altan.

291

292

293

Semestern 2016 var tiden då jag fick en hang-up på att ha ett stort träd i lägenheten och gick igång på alla pinns med träd på helt enkelt – i inspirerande omgivning. När blomsterhandlaren sedan meddelade att stora gröna blad var utmärkt för luftrening, speciellt nu när jag kom in med magen i vädret, var saken biff. Så håll utkik här inne för en dag kanske det blir trädbonanza.

294

296

Det är cykeltider egentligen och jag älskar att cykla. Men i år verkar jag totalt oförmögen att se till att ppunkan på min ena cykel och det vinda och exploderade hjulet på min andra cykel lagas. Men bara jag ordnar det så… Får man cykla när man är gravid förresten? Ja, det får man lov att få!

300

Bara för att det var så baskat snyggt. Rubbet.

230

297

298

299

Hemma är (ett av alla) nästa projekt tavelväggen ovanför soffan. Inte så lätt det inte visade det sig helt plötsligt. Så nu bunkras ramar och inspiration på hög. Har ni något tips på härliga motiv eller ställen att leta efter det på?

 

301

För den som känner sig manad kan jag meddela att marknaden för gravidkläder ligger öppen likt Atlanten vid Godahoppsudden. Döden vilka tråkiga kläder det är. Jag tänker att det borde gå att göra något sånt här lite med magutrymme. Eller vad som helst som inte är rosafluffigt, volangigt och totalt icke-nutidsorienterat i alla fall.

304

Typ sådana här hyllor (eller skåp i stil med det som sitter på vänstra väggen på tredje bilden ovan i inläggen), var hittar man sånt? Små, lite gamla möbler med tonvis av karaktär. Jag vill ha en hel bunt att portionera ut i lägenheten.

Bildkällor: (1)(2)(3)(4)(5)(6), (7)(8)(9), (10), (11), (12)

Balkonginvigning

Balkonginvigning

Halva (eller lite mer) av nöjet med en ny lägenhet var att få en balkong. Helst skulle jag vilja ha några hektar gräsmatta, trädgårdsland och liten gäststuga på en gård, men som läget nu var så fick balkong duga. Hittills har den dock varit belamrad av byggsågar, stegar, sopsäckar med skräp, döda växter, flyttmattor (ja det finns något som heter så), plast, andra verktyg jag inte kan namnet på och en liten men naggande god grill, men sedan några veckor tillbaka har svärfar fått tillbaka det mesta av byggutrustningen så nu går det att gå ut där. Så sagt och gjort, sista kvällen på semestern – då skulle Johanna äta på balkongen.

Balkonginvigning-3

Balkonginvigning-7

Balkonginvigning-6

Balkonginvigning-5

Balkonginvigning-2

Så vi släpade ut vardagsrumsinredningen bland bråten som fortfarande finns kvar, gick till Ica och köpte det i plockmat som jag får äta (dagen Nano kommer ut är det jag och hela utbudet italienska salamis i charkdisken som har en date), plockade fram reafyndade servetter, lyxade till det med äppelmust med svartvinbärssmak, hängde upp den gamla ljusslingan som legat i träda i tre år och slog oss ner. Hur trevligt som helst var det och ännu ett check i boxen över att vi gjorde rätt som flyttade.

Balkonginvigning-8

Balkonginvigning-9

Balkonginvigning-10

Karln skulle fotografera mig där ute också, för att föreviga hur lycklig jag var. Det visade sig mest att jag inte ser klok ut när jag äter.

Balkonginvigning-11

Sen blev det julikväll men det var så trevligt där ute så vi tog kaffe/teét där ute också, med filtarna som ackompanjemang. Och vips så var semestern slut, men balkongen invigd.