Blommor, Varmväder och gravidbitter

fredagsbukett-och-tom-vagg-6

fredagsbukett-och-tom-vagg-2

Jag erkänner, jag längtar efter höstväder (förlåt folket). Jag har identifierat två komponenter till detta. Ett, jag är gravid och är varm om jag så skulle sitta i en frysbox mellan kisspauserna. Två, nej jag får helt enkelt ta att jag inte är hundra procent tillfreds i en lägenhet i sommarvärme. Jag mår bättre i ett hus med en gräsmatta tillgänglig, så är det bara. Och inte heller detta blir bättre av det här med att vara gravid där att ta sig ner för trappan till porten är lite av ett äventyr och att promenera är nödvändigt ont. Så trots det helt fantastiska vädret ute är jag lite bitter.

fredagsbukett-och-tom-vagg

fredagsbukett-och-tom-vagg-4

fredagsbukett-och-tom-vagg-5

fredagsbukett-och-tom-vagg-3

Jag muntrade upp mig med en sådan där klassisk fredagsbukett igår i alla fall, när jag fick lov att promenera till apoteket (nödvändigt ont). Tycker den fungerar bra faktiskt, som stämningshöjare på soffbordet.

fredagsbukett-och-tom-vagg-7

Därtill väntar snart fika med hemmagjord lemonad och kladdkaka och karln har börjat viska om korvgrillning vid vattnet ikväll. Så ni hör ju att det kommer lösa sig i alla fall. Här har ni förresten den tomma väggen vid soffan och hur långt jag kommit med de där tavlorna jag tjajat om i två månader.

6 Comments

 1. Christin
  10 september, 2016

  För det första, vilken urtjusig bukett!! För det andra, du får klaga så jävla mycket och fattar att du längtar efter höstvindar. Jag var gravid på vinterhalvåret och det enda jag tröstade mig med var att jag i alla fall inte var gravid i högsommarvärmen. Så klaga på! Jag stötta dig 1000%!

  Svara
  1. johanna
   11 september, 2016

   Tack och dubbeltack! Hatar att gnälla, är ju ”lyckligt lottad” egentligen, men ibland så….

   Svara
 2. Brysselkakan
  10 september, 2016

  Den där sista tiden innan bebisen kommer är så himla seg, kan minnas det så väl.
  Kämpa på Johanna så är det snart över.

  Svara
  1. johanna
   11 september, 2016

   Hoppas mer snart än mindre 🙂

   Svara
 3. Brysselkakan
  11 september, 2016

  En sak till! Min kära svärmor, som är massör och kinesiolog, har ett knep för gravida kvinnor som mer eller mindre är fullgångna, ett tips som kan få fart på att förlossningen börjar. Men får alltså INTE ta till detta förrän man är så gott som fullgången. Men det funkar också på mensvärk.
  På insidan av dina ben, cirka två fingrars bredd ovanför fotknölen borde du kunna hitta en punkt som är öm. Den ska masseras och kan då får fart på det hela.
  Om det hjälper? Ja, det vet man ju inte men flera jag tipsat har fött sin bebis inom några dagar och om massagen bidrog går ju aldrig att veta men den punkten har med underlivet att göra enligt svärmor. Kanske någon med mer kunskap om massage och kinesiologi kan svara mer utförligt!

  Svara
  1. johanna
   11 september, 2016

   Haha ok. Får se om vi kommer till den punkten när det blir till att testa 🙂

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *