Dagens projekt

projekt

Här har vi dagens projekt. Hyllplanen till köket. De som vi väntat på i mer än fyra veckor från Byggmax och som när vi ringde och frågade hur det gick egentligen fick svaret att det verkar ha blivit något konstigt här. Jaha. Men när karln var på Bauhaus i helgen tog han en koll där och insåg att samma hyllplan fanns på lager – för halva priset. Inte gå på hemsidorna när man köper byggmaterial alltså.

projekt-2

projekt-3

Så nu ska här laseras. Vi vill ha lite grånade hyllor, känslan av att trät inte är purfärskt, och jag har googlat (men där vet vi ju att resultat inte alls är garanterat) och målat testplankor med både vinäger och ättika och färg utan att få helt önskat resultat. Tillslut hittade vi Lady Pure Nature (obs, inte sponsrad) och även om det finns lasyr (eller vad det nu är) överallt så hette de här färgerna helt rätt sak (typ väderbitet trä). Så vi tar grisen i säcken och kör. Ett lager ”Patinagrå” (minst) ska på idag och sedan ska det på ett lager ”Vitkalkat” därefter. Om vi säger såhär – det såg bra ut i affären.

Så när Nano är klar med sin energikrävande morgongympa ska jag stå med penseln i vädret och lyssna på the Sounds (oslagbar renoveringsmusik) i lilla rummet som just nu agerar målarstudio.

11 Comments

 1. Brysselkakan
  6 september, 2016

  Glöm inte kvistlack! För du vill inte att de där hyllorna får gula fläckar om ett tag…

  Svara
  1. johanna
   7 september, 2016

   Ja det blir inte helt täckt alls, så de kanske får vara som de är…

   Svara
  2. Brysselkakan
   8 september, 2016

   Tror, tyvärr, att gula fläckar blir det hur man än gör om man inte kvistlackar. Det är lådan i kvistarna som ställer till och inget som försvinner med tiden, vi har hundra år gamla dörrar och de få kvistar vi missat har en gul nyans genom färgen.

   Svara
   1. johanna
    9 september, 2016

    Mer att det knappt är någon färg på kvistarna alls 🙂

    Svara
 2. sandra
  6 september, 2016

  Men fy vad konstigt att ni fick vänta så länge på något som verkade vara standard på andra ställen. Kul med nytt projekt i alla fall!

  Svara
  1. johanna
   7 september, 2016

   Ja, märkligt. Inte supernöjd. Men men, bara det blir klart någon gång i alla fall 🙂

   Svara
 3. home2tiny
  6 september, 2016

  Japp det är verkligen värt att kika runt när man är i renoveringstagen… Ska bli spännande att få se det färdiga resultatet. Kramisar Tina

  Svara
  1. johanna
   7 september, 2016

   Ja, bara man vet när man ska sluta 🙂

   Svara
 4. Rania {Rowan Tree}
  7 september, 2016

  Svar: Ja verkligen, han var otroligt fin. Åh vad mysigt det låter! Finns det bilder på den räven man kan få se? 😀 blir ju såklart nyfiken hihi

  Svara
 5. […] färgen och lacken är vi mycket nöjda med. Som jag skrev tidigare så är det vanliga limträhyllplan, med ett laget ”patinagrå” från Lady Pure Nature […]

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *