Den ofrivillige bröllopsfotografen

brollop-och-dop

Igår var vi bjudna på dop i Vallentuna kyrka. Lilla gofisen Noa skulle döpas och jag hade lovat Karin och Erik att ställa upp som fotograf. Såklart på mina vanliga principer – inga förväntningar. Döm om chocken när vi glider in (lite senare än utlovat pga hyrbilsproblem samt bajsande bebis) till familjefotograferingen som var inplanerad och får veta att det även är ett bröllop som ska gå av stapeln. Och att det fortsatt bara är jag som ska ansvara för kameran. Efter det vet jag inte riktigt vad som hände, men Karin och Erik är numera man och fru och jag kom hem med en himla massa bilder i alla fall. Så himla skoj och så himla fint.

brollop-och-dop-2

brollop-och-dop-3

Kyrkobilder kanske inte är min favorit egentligen, det blir alltid någon som gör en min i bakgrunden eller att det är någon sladd till en mikrofon som kommer med. Så jag testade lite i redigeringen och fastnade för dessa i svartvitt. Lite mer åt det dramatiska hållet och med huvudpersonerna som liksom får poppa ut ur den lite rörigare bakgrunden. Vad tycker ni?

karin

Stort grattis till er och tack min fina vän för förtroendet och för att vi fick vara med på er dag 

10 Comments

 1. Ruth | www.hungryheart.se
  4 december, 2016

  Sååååå fina bilder med härligt ljus och djup. Tror brudparet blir väldigt nöjda med dem. (Själv hade jag nog fått hjärtinfarkt om jag plötsligt ställts inför att fota ett bröllop när jag inte varit beredd).

  Svara
  1. johanna
   6 december, 2016

   Tack då oerhört mycket!

   Svara
 2. Angus
  4 december, 2016

  Du gjorde ett utmärkt jobb!

  Svara
  1. johanna
   6 december, 2016

   <3

   Svara
 3. sandra
  5 december, 2016

  Haha men shit, chocken! Det verkar dock som att du löste det med bravur. Såklart!

  Svara
  1. johanna
   6 december, 2016

   Tack. Ja lite så. Men de var snälla i kravställandet iaf;)

   Svara
 4. Ellinor
  6 december, 2016

  Vilken fantastisk överraskning! Skönt att inte hinna bli nervös 😉
  Dina bilder är verkligen fantastiska. Med tanke på att hyrbil finns så vet jag vem jag skall anlita den dagen det (eventuellt?) beger sig 😉

  Svara
  1. johanna
   6 december, 2016

   Åh, vilken komplimang 🙂

   Svara
 5. johanna
  10 december, 2016

  tycker bilderna blev superfina!

  Svara
  1. johanna
   11 december, 2016

   Mange takk!

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *