Det närmar sig

mage from above

Vecka 36. Och det börjar bli verklighet nu. Vi tar det i trappsteg. Någonting händer och vi inser lite mer. Sen lever vi i glad förnekelse till nästa puff och vi får lite lagom panik igen. Att köpa några små byxor och två par dundersmå strumpor var det som kickade igång känslosvall för en vecka sedan. Häromdagen var det flera dagar i rad av intensivt sammandragningsrace och en förvirrad blivande mamma som inte kom ihåg när den så vanligtvis vilda ungen rörde sig senast. Känslan av att något skulle hända med den där typen som jag inte förstår finns men som jag ändå har den mest intima relationen med var bedövande. Så mitt i tårar och buffande på magen för att liten skulle vakna insåg jag än lite mer att, jo något är på gång. Vi får se vad nästa grej är. Mammaledighet kanske, eller en liten säng i sovrummet?

Jag kan inte förstå, bävar lite men jag kan samtidigt inte bärga mig.

12 Comments

 1. Brysselkakan
  17 augusti, 2016

  Spännande och omtumlande! Det blir bra Johanna och om några månader minns du inte hur livet var innan bebis 😉

  Svara
  1. johanna
   19 augusti, 2016

   Ja det tror jag också det blir!

   Svara
 2. Angus
  17 augusti, 2016

  åh gaaaaa! jag känner så igen känslan, både paniken när hen inte rört sig på ett tag och paniken över att snart har man ansvar för ett litet knytte, som man ska mata.. och vårda! och att det aldrig mer bara är jag och han utan en liten som jag förmodligen kommer älska mer!
  och vet du…. det är din största kärlek du bär där inne Johanna! inget annat slår det som du snart kommer få vara med om. Njut av stunden, ta vara på tiden, cape diem och allt annat jobbigt o höra! 🙂

  Svara
  1. johanna
   19 augusti, 2016

   <3

   Svara
 3. Angus
  17 augusti, 2016

  Såg din kommentar om lakana nu, hmm de rör nog runt sig en del även dessa! KJ är så varm så han har inget täcke så hans tjat slipper jag höra. jag anser ju att snyggheten går före komforten och låter mitt duntäcke snurra runt lite där inne…

  Svara
 4. sandra
  18 augusti, 2016

  Ååh! Ska inte komma och säga att ni har en magisk tid framför er för tyvärr kan en ju känna hela spektrumet av känslor när en blir förälder. Men JAG hade verkligen en fantastisk upplevelse och blir så himla pirrig och avundsjuk av att veta att ni snart ska få träffa ert pyre 🙂

  Svara
  1. johanna
   19 augusti, 2016

   Ja så är det väl. Men jag känner mig ok med att det kan bli lite vad som helst. Men att det är tillåtet att måla upp en drömfluffig bild tycker jag 🙂

   Svara
 5. Maria
  18 augusti, 2016

  Detta är bara början på alla starka känslosvall….❤️. Se till att ta dig tid att vila och sova. Kram!!

  Svara
  1. johanna
   19 augusti, 2016

   Ja snart i alla fall 😉

   Svara
 6. mormor
  20 augusti, 2016

  Vi är många som följer dej i äventyret ! Kram!

  Svara
 7. Charlotte
  25 augusti, 2016

  Du kanske har fått det här tipset förut, men om inte, så kommer ett som funkade för mig när jag tyckte att min bebis var lite för chill därinne: dricka riktigt kallt vatten!

  Svara
  1. johanna
   29 augusti, 2016

   Jag hörde det från barnmorskan, men det har ännu inte varit ett problem egentligen 😉

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *