Det var en kväll i juli

Ikväll fick jag egentid ute i trädgården för att se över skadan efter tre veckor på vift. Vinbärsbusken fick sig en omgång och sen tog jag tag i vad man inte kan kalla annat än mitt dåliga trädgårdsmästarsinne. Jag kan ju ingenting om detta och när google och jag inte var kompisar tänkte jag att vi är ju naturmänniskor i grunden så hur fel kan det gå om man går på magkänsla. Rätt fel faktiskt är svaret på den. Inte för att det gör något om hundra år och allt sånt, men ändå.

Det började med jag, Johanna, en låda med jord och en fröpåse med vaga instruktioner. Fröpåsen innehöll någon form av vallmo och det förstår väl vem som helst att de där små, små fröna inte i sig kan bli ståtliga blommor. Jag vet inte exakt hur jag tänkte, men det är möjligt att jag tänkte att fröna där nere i jorden har någon form av Tinder inbyggt och att det krävs en tre-fyra frön för att skapa en blomma – och att samtliga av de där fröna måste swipea åt rätt håll för att skapa magi. Så istället för att så den lämpliga mängden frön om cirka 10 stycken för ytan fick jag nog ner en 80 frön i den lilla lådan.

Resten är inte historia utan nutid, och resulterade alltså i att jag ikväll stod ute i 11 gradig julivärme, barfota, och gallrade vallmo. Det har vuxit i lådan, det kan man inte klaga på. Såg till och med riktigt trevligt ut (missade dock att knäppa bild på före men ni ser ju högen av bortrensat). Men de där stackarna har fått finta höger, vänster, gjort en överstegsfint och tillslut bicicletat sig fram till överlevnad så de som är något att ha var inte så många och på köpet väldigt gängliga och krokiga.

Men några blom-embryon har vi att jobba med och några lärdomar visare är jag till nästa år. Ett frö – en växt (som utgångspunkt) är en.

Ska inte uppehålla mig kring vädret egentligen. Tänkte bara påpeka så att ingen missade att det alltså var 11 grader ute. I mitten av juli. Vad är det ens? Men det var en väldigt vacker kväll och taket på pergolan är i alla fall mysigt. Och jag fick påta lite i ensamhet. Inte så illa pinkat med andra ord.

1 Comment

  1. Brysselkakan
    10 juli, 2019

    Haha! Ja, man lär så länge man lever. Fast jag hade nog också tryckt ner fler frön än vad det stod på påsen, bara för att vara säker.
    Vädret… Fryser som det vore vinter och vi har till och med höjt värmen inne. Helt knäppt i juli men frysa gillar jag inte. Om någon vecka eller så drar vi till USA och där kommer jag nog istället gnälla över värmen men i alla fall inte frysa!

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *