Ekonomimöte

ekonomimote-3

Vi har en tanke i hushållet som går ut på att vårt hem ska drivas som ett företag. Vem som är VD är inte helt klart ännu (men vi har börjat förstå att det kan komma att bli Nano), men oaktat oklara ledarskapsförhållanden försöker vi i alla fall hålla ekonomi-möten en gång i halvåret ungefär. Med budget och planering, och försök att ge oss på även andra framtidsplaner och strategi-upplägg. Inte dödligt allvar, men ändå att staka ut lite förutsättningar, önskemål, drömmar och för att få kontroll på det hela.

ekonomimote

ekonomimote-2

Och igår var det dags. Nu med det oerhört kryddade inslaget ”föräldrapenning”. Så det bullades upp med filtar och kuddar i gungstolen, datorer och miniräknare på plats, chokladbollar på fatet, kontoutdrag någorlunda tillgängliga och försäkringskassan.se som ny bästa kompis och så körde vi. Och gudars vad nöjd man är med sig själv efteråt. Det beror väl såklart på person och person, men känslan över att ha kontroll över en så, ändå påverkande del av sitt liv, är grym. Så dagens rekommendation från mig är mycket kuddar och filtar, chokladbollar och ekonomimöte på hemmanivå.

6 Comments

 1. Brysselkakan
  23 augusti, 2016

  Bra! Vi kör en annan variant, utan chokladbollar dock (där kan jag tänka mig en förändring), sedan 2004 skriver vi in ALLA utgifter och inkomster i en, numera, rätt avancerad Excel-fil. Med andra ord har vi totalkoll på vår ekonomi. Fick frågan om man inte blir snål då? Nä! Man blir bara väldigt medveten om vad man lägger pengar på och var det går att spara in om det skulle behövas.

  Svara
  1. johanna
   23 augusti, 2016

   vi klumpar nog lite mer än så här än så länge, men just att uppleva kontroll är härligt!

   Svara
 2. Charlotte
  25 augusti, 2016

  Möten är bra, gillar ju att ha möten… Nu när jag är föräldraledig kanske en skulle styra upp några här hemma!

  Svara
  1. johanna
   29 augusti, 2016

   Haha, ja kör. Familjen ba; ”du kanske ska börja jobba…” 🙂

   Svara
 3. Limp
  11 september, 2016

  Vi har planeringsmöten. Vårt samboskap är lite mer som ett utvecklingsprojekt. Vi använder oss av scrum.

  Svara
  1. johanna
   11 september, 2016

   Haha, det låter ju awsome!

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *