Ett dygn på vift

Mamman på vift har kommit hem igen. Fylld av energi och kärlek till mina vänner. Gudars vilket härligt dygn det var.

Vi åkte igår morse och landade några timmar senare på Högbo bruk utan för Sandviken. Tydligen mest känt för sitt skidcenter men eftersom skidspåren nu såg mer ut som en upplogad skridskobana på valfri insjö så var vi nöjda med att inte ha tagit med några skidor. Vi bredde istället ut oss över vägen i bästa SATC-stil och tog en promenad och luftade munnarna.

Och om någon undrar varför alla ser hyfsat bekvämt klädda ut förutom Sanna så kan jag meddela att hon tidigare räddat ett barn som gick igenom isen vid stranden och därför fick hoppa i finskorna lite tidigare än till middagen. Vad vi tyckte om föräldrarnas uppsikt och hantering behöver vi kanske inte prata om så jättemycket. Men att vi som passerade på vägen en bit från sjön dels hann ana vad som faktiskt skulle ske, dels var först på plats (där Sanna, gravid är den som hämtar upp tre-åringen ur vattnet) gjorde oss inte superimponerade – så mycket kan vi väl säga. Men det gick väl bra tillslut i alla fall.

Ah, de där människorna alltså. Så kloka, smarta, snälla, ärliga, omtänksamma och lagom galna. Att få ha oavbrutna konversationer med dem i ett dygn är livskvalitet det ska ni veta.

Vad gäller Högbo bruk förresten så kan jag verkligen rekommendera det om ni vill ta er iväg en sväng. Lagom långt bort så det känns att man åker bort men utan att behöva ha rese-ångest och superfint – och med SUPERgod mat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *