Ett färdigt kök

kok-med-oppna-hyllor-10

Den sista pusselbiten i köket är klar! Ni hörde va. ”Sista” och ”klar”. Eftersom köket i lägenheten är rätt litet och avlångt var min första känsla när jag kom hit att det inte borde få finnas några överskåp här inne. Det gamla köket kändes väldigt mycket som en korridor med väggar som hängde över en, så in med mer luft. Men utan hyllorna har det faktiskt varit för mycket luft, inte så mysigt. Men nu så, nu sitter de där.

kok-med-oppna-hyllor-5

kok-med-oppna-hyllor-17

kok-med-oppna-hyllor-13

kok-med-oppna-hyllor

Både färgen och lacken är vi mycket nöjda med. Som jag skrev tidigare så är det vanliga limträhyllplan, med ett laget ”patinagrå” från Lady Pure Nature och därefter ett lager ”vitkalkat”. Det vita lagret torkade jag dock nästan helt bort med en blöt svamp så det bara blev kvar en liten nyans av ljust (tillslut målade jag helt enkelt med svampen och det ”vita vattnet”). Sedan är det tre lager golvlack på ovansidorna av hyllplanen (och ett (eller två, minns inte ens) lager på undersidorna). Konsollerna kommer från Bauhaus.

kok-med-oppna-hyllor-3

kok-med-oppna-hyllor-15

kok-med-oppna-hyllor-9

kok-med-oppna-hyllor-16

Och så det bästa av allt, att man fick ställa dit prylarna. Det råder förvisso ingen förvaringsbrist i köket, men vissa saker ska ju ändå synas. Som kossan som fick åka handbagage från Sydafrika, den icke-fungerande vågen jag fick i födelsedagspresent för att karln la köpstopp på mig när jag skulle på loppis och Mini ändå tyckte jag var värd den eller teburkarna från höger och vänster.

kok-med-oppna-hyllor-18

kok-med-oppna-hyllor-7

kok-med-oppna-hyllor-6

Sen har vi lamporna som kom upp i grevens tid (för nu är det mörkt på kvällarna). Det ska fortfarande i lite bättre glödlampor i dem, men nu varde där ljus i alla fall. Det är två stycken skrivbordslampor Aröd från Ikea som vi monterat på någon form av rörgavlar till avloppsrör (tror jag). Alltså någon form av lock till rör. Vi pratade med VVS-firman på andra sidan gatan och de löste det. På fråga om material valde vi rostfritt stål, vilket kanske inte var det bästa. Det ska nämligen borras lite hål i locket och det var stört omöjligt om du inte hade en hel verkstad med enda syfte att borra i rostfritt. Så svärfar fick dra i några verkstadskontakter så det löste sig tillslut. Även elen fixade han och karln på nåt genialiskt sätt medan jag låg och sov, så man tänder lamporna genom en knapp på väggen. Själva idén ska vi dock inte ta all cred för utan den hittade karln här, men heja karln för att hittat den säger jag.

kok-med-oppna-hyllor-14

kok-med-oppna-hyllor-12

kok-med-oppna-hyllor-8

kok-med-oppna-hyllor-6

kok-med-oppna-hyllor-4

Så ja, så ser alltså köket ut nu äntligen. Nu ska jag bara gå och röja i målarverkstaden (igen) och sen ska jag spendera dagen med att stirra på hyllor tror jag.

10 Comments

 1. sandra
  15 september, 2016

  Ni har det så sjuuukt fint! Bra jobbat och hurra för att vara färdig 😀

  Svara
  1. johanna
   16 september, 2016

   Tack! Verkligen, hipp hipp!

   Svara
 2. Ruth | HungryHeart.se
  15 september, 2016

  Alltså vilken inredningsdröm! Sjuuuuukt snyggt och jag älskar hur ni satt skrivbordslamporna på väggen. Så himla gött för er också att ni hann färdigt med köket innan Nano kommer. =)

  Svara
  1. johanna
   16 september, 2016

   Tack! Ja verkligen, nu kan jag hantera det som inte är klart känner jag. Tjoho!

   Svara
 3. Hanna
  15 september, 2016

  Men wow! Så himla, himla fint alltihop!! Kan verkligen förstå att du bara vill sitta och stirra på mästerverket nu! 🙂 Och lamporna blev ju toppen, riktigt fina de där Aröd, jag har en golvlampa av samma modell i vardagsrummet som jag är helnöjd med.

  Svara
  1. johanna
   16 september, 2016

   Tack! Ja, en oerhört bekväm lampa att ha att göra med. Snygg men ändå enkel och lättplacerad.

   Svara
 4. johanna
  16 september, 2016

  men guud så fint det blev!! älskar de öppna hyllorna och lampan och köksskåpen… och resten! haha

  Svara
 5. Elin
  16 september, 2016

  Riktigt, riktigt snyggt blev det! Äntligen fick vi se det färdiga resultatet 🙂 Jag gillar särskilt hur ni har valt att sätta kaklet. Och tack för lamptipset, jag har helt missat de lamporna hos Ikea..

  Svara
  1. johanna
   24 september, 2016

   Ja äntligen 🙂 och tack!

   Lamporna är verkligen så snygga. Köp!

   Svara
 6. […] berömda. Jag har skrivit om det färdiga köket förut, men såhär när vi ska lämna blir jag ju lite nostalgisk så jag tyckte det var dags att […]

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *