Ett plåster och fler kostymdraman

dagarna

Nu har jag precis avslutat alla tre säsonger av Mr Selfridge och lider brist på ny tv-serie med gentlemän i hög hatt. Jag får ju erkänna att jag spenderar en och annan timme so på bilden, i soffan med tv:n på. Och alla vet ju att kostymdraman är de absolut bästa. Så shoot om ni har några bra tips.

dagarna-2

Detta är dock en mindre vanligt förekommande syn, Sigge som sover själv. På nätterna är det inget problem men på dagarna vill den lille herrn vara på mig. Om han är vaken vill han gärna hänga på axeln medan jag går runt. Stannar jag gnyr han. Testar jag att sätta honom i babysittern eller lägga honom på en filt protesterar han tydligt inom 15 sekunder. När han sover kan han sova på mig i två timmar men skulle jag lägga ner honom är han vaken inom tio minuter. Sån är han och det är väl bara att hänga med – och röja järnet de få gånger ensamsömn fungerar. Dessvärre brukar jag bara lyckas ta mig till mat och diskmaskin och aldrig till allt det där roliga innan jag blir tillbakakallad till soffan, serierna och fantastisk bebismys.

6 Comments

 1. Anna
  24 oktober, 2016

  Det finns väl fyra säsonger av Mr Selfridge?

  Svara
  1. johanna
   28 oktober, 2016

   Finns det. Hurra. Bara tre på Netflix (och mer undersökning än så gjorde jag inte, heh).

   Svara
 2. Jennie
  25 oktober, 2016

  Åh, den serien har jag faktiskt inte sett – bara enstaka avsnitt, däremot den liknande the Paradise – som jag i varje fall älskade första säsongen av, den andra var ok också. Jag har ju däremot börjat kika på Barnmorskan i East End från början och den är ju fantastisk.

  Sen antar jag om du är lika stor kostymfilsnörd som mig så har du säkert sett alla dessa redan, men mina favoriter (utan inbördes ordning, eller kanske lite) är The Forsyte saga (anledningen till varför jag inte klarar av att se Damien Lewis i någonting längre), North & South (den brittiska serien med en all to vacker Richard Armitage i), Det blodröda fältet, Little Dorrit, Wives & Daughters, senaste Emma filmatiseringen (eftersom jag alltid tycks få en crush på Jonny Lee Miller när han spelar i kostymfilmer, älskar honom i Mansfield park också)!

  Svara
  1. johanna
   28 oktober, 2016

   Hurra, tack för tips. Har inte sett allt – men ska NU!

   Svara
 3. Britt-Marie Laurell
  25 oktober, 2016

  Många är vi som längtar efter er, men vi ska försöka att inte trötta ut er när ni närmar er Dalarna och lundinsgåln. Men sååå spännande när ni kommer.

  Svara
  1. johanna
   28 oktober, 2016

   Ja snart så 🙂

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *