Frukost för vänner

frukost-for-vanner

För två år sedan åkte jag och mina barndomsvänner till hemlig destination. Några var reseledare och vi andra hängde bara på. Vi hamnade i Warszawa och hade verkligen the time of our life! Idag är det dags för en ny resa. Jag är dock inte i helt resbart skick så jag får lov att stanna hemma dessvärre. Men tack och lov för att man bor i stan då för jag fick i alla fall hålla frukost här hemma innan de begav sig mot Arlanda.

frukost-for-vanner-3

frukost-for-vanner-4

frukost-for-vanner-2

Så jag var förberedde igår och var uppe i ottan (inget större problem när man ändå inte sover har jag kommit på – inget ont som inte har något gott med sig) för att ställa i ordning en brakfrukost. Jag gjorde platta croisanter med hjälp av färdig deg, chiapudding med mandel och jordnötssmör (enligt receptet ”chiapudding med nötter” härifrån), smörgås, smoothie, juice och lite mer smått.

frukost-for-vanner-6

frukost-for-vanner-8

frukost-for-vanner-7

frukost-for-vanner-9

Sen kom de, mina fina vänner. De fick reda på att den hemliga destinationen var Amsterdam, vi åt frukost, pratade lite skit, utvärderade magar (för Linda hade då rakt en fin mage hon också), konstaterade att uppmaningen att filma resan så mycket som möjligt – liggande –  inte innebar att man skulle ligga på rygg utan bara vända på telefonen och fixade det sista som sig bör (strykning, hårplattning, mascara, toalettbesök osv). Sen drog de vidare mot aningen sydligare breddgrader medan jag vinkade och slängde slängpussar från balkongen. Och personligen tyckte jag frukosten var toppen, men bäst var sällskapet. Nu ska jag dock sova lite till.

2 Comments

 1. Ellinor
  16 september, 2016

  Vilken härlig morgon! Så mysigt att ha vännerna samlade. Frukostdejter är sannerligen en av de bättre dejtingformerna 😉

  På tal om croissanter förresten så kan jag varmt rekommendera Picards bake-off varianter – himmelskt goda! Precis som från bageriet på hörnet någonstans i Frankrike.

  Önskar en fortsatt fin fredag och helg!

  Svara
  1. johanna
   24 september, 2016

   Ah, tack för tips. Vi har ju till och med en Picard i Sumpan om jag inte missminner mig 🙂

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *