Helgblomster och fredags-teaser

Det är knappt klokt vilket växtförfall som inletts här hemma. De enda blomstren som står riktigt pall är garderobsblommorna och det är ju faktiskt omöjligt att se det som en komplimang att lyckas hålla odödliga växter vid liv – speciellt när man är hemma varje dag. Hur som, jag har försökt räddas det som räddas kan och hade mig en liten planteringsomgång här imorse. Om inte annat för att det var ett strålande sätt att få fredagskänslor med vårfeeling trots tråkväder utanför fönstret. Elefantöronen är räddningsprojekt nummer ett. Vinterrosen (tror jag verkligen att den hette, men jag kan var helt fel ute) är faktiskt ny och väldigt vacker. Palettblomman är ett skott från en aningen levande mamma i köksfönstret. Svärmor har en bamsemaffig palettkreation på Fångö och jag har för avsikt att försöka få den där köksfönsterversionen att kopiera det. Det lilla skottet tänkte jag skulle få vara lite gängligt och rakt, ett tag till i alla fall.

Nu är det dock fredagskväll och helg i dagarna tu. Det pågår lite grejer här bakom kulisserna kan jag meddela så vi har en liten råddar-helg framför oss. Mer tänker jag dock inte säga nu, lite för att inte jinxa och lite för att kickstarta helgen med en fredags-teaser har ingen dött av. Njut nu i soffan ikväll kära ni!

2 Comments

 1. Brysselkakan
  31 mars, 2017

  Blommor… just nu ser min ena fiolfikus allt annat än kul ut: tre stora blad upp till och tre stora nedtill (50 cm mellan)… Den andra fiolfikusen växer så det knakar.
  Ja ja, fin fredag till dig!

  Svara
 2. […] till mitt tidigare A som jag så fult lämnade; vi ska […]

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *