Kärlek och rabarber och rabarberkärlek

Spanar.

Jag sitter och spanar på min son som sitter på en fårfäll här bredvid och äter på sin sko samtidigt som han spanar på pappa och farfar som bygger utanför fönstret. Det är inte klokt vad fin han är, tänker jag, medan han lyfter upp skon med rak arm rätt upp för att visa världen hur stolt han är över sin två storlekar för stora springsko. Han som inte ens vet vad springa är.

Han får mig på fall varenda sekund. Förutom möjligtvis den timmen i natt mellan fyra och fem när han vägrade sova. Men annars är jag hals över huvud förlorad i honom.

Det ligger nyplockad rabarber på diskbänken. Årets första. Den ska bli paj men så länge får den agera dekoration. Gröna blad från trädgården och strålande sol över vattnet där utanför, då är det visst sommar har jag hört.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *