Kärlek på Bockholmen

04062016-DSC_9125

Minns ni att jag lekte bröllopsfotograf för ett tag sedan? Sånt jag bara skulle få för mig att göra om jag vet att det inte ligger något press på mig. För Lotta och Daniel var det jag eller ingen (mer än gästerna på bröllopet) och då tänkte jag att det kunde gå vägen. Som jag sagt, jag är inget proffs, så jag gör nog mängder med fel by the book. Men så länge det är kul så kör jag. Så får vi se om jag får tid någon gång att ta nästa steg på riktigt. Men så länge tänkte jag våga mig på att i alla fall visa några bilder.

04062016-DSC_9105

04062016-DSC_9098-2

04062016-DSC_9097

Vissa mer uppstyrda än andra. Det svåraste är helt klart att få människor att slappna av. Speciellt när jag själv är stel som en pinne. Hur gör man? Fota jordgubbar och ljusstakar är lättare, helt klart.

04062016-DSC_9099

Redigeringen är ju sen också en faktor. Ska man ha något ”språk” där eller leverera ett smörgåsbord av lite ditt och datt? Den här var i alla fall en bild som bara hände, både fotografiskt och redigeringsmässigt, men jag gillar den.

04062016-DSC_9193

Lotta o Daniel-13

Bröllopet gick av stapeln på Bockholmen, så oerhört trevligt och fint. Vädret var strålande vackert så vi fotograferade lite ute på en brygga i solljuset och sedan lite inne i lummigheten. På bryggan blev det till att öva på motljuskunskaperna och ja, man ser ju både ansikten och bakgrund. Hurra!

04062016-DSC_9022

Och så måste vi prata lite om vigselförrättaren som kom i dräkt och var strålande vacker. Kommer inte ihåg vilken dräkt det var, men Dalarna kom den ifrån i alla fall. Såklart.

10 Comments

 1. johanna
  10 juli, 2016

  så nervigt att plåta bröllop! (jag har visserligen bara gjort det en gång, och med samma ingång som du – att jag inte direkt hade någon press på att leverera). Det jag tycker underlättar för att få de man fotar att slappna av är att använda ”beloved-metoder”, (obs har inte gått någon kurs i detta, använder bara grunderna) dvs. man ställer en fråga till paret, exempelvis ”Hur träffades ni?” ”Hur var första kyssen?” osv. vilket får dom att fundera på frågan och glömma bort kameran lite, samtidigt som dom minns tillbaka och förhoppningsvis skrattar och ser lite mer avslappnat kärleksfulla ut 😉

  Svara
  1. johanna
   11 juli, 2016

   Ja, jag körde lite sådant. Men kan bli betydligt bättre. Som sagt, måste ju bli bekväm själv först kanske 🙂

   Svara
 2. Sofia Jarl
  10 juli, 2016

  Underbara bilder!!! Och det är Floda-dräkten 🙂

  Svara
  1. johanna
   11 juli, 2016

   Så var det ja 🙂

   Svara
 3. Angus
  10 juli, 2016

  Jättefina bilder! Så personliga o jag tycker de andas Johanna över dom !

  Svara
  1. johanna
   11 juli, 2016

   TACK!

   Svara
 4. ISA
  10 juli, 2016

  men tjejen, du borde ha mycket bättre fotograf-självförtroende!! du är ju lysande! Och om du fick förtroende att fota en så big happening i deras liv så tror jag de anser dig vara tillräckligt bra 🙂 tycker det här är så fint och kärleksfullt! Kör hårt med bröllopsfotandet säger jag!

  Svara
  1. johanna
   11 juli, 2016

   Stort tack!

   Svara
 5. Lotta
  11 juli, 2016

  En kommentar från Bruden på bilderna kommer här!
  Du var lysande! Ny karriär helt klart. 🙂

  Svara
  1. johanna
   13 juli, 2016

   Men tack! Känns mkt bra att ni kände så 🙂

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *