Midsommar och en vecka till

midsommar 2016-9

Nu är vi tillbaka i Stockholm och då är det väl inte mer än dags att summera midsommar och den första semesterveckan med lite ramdom bilder som jag hittade i kamera.

midsommar-2

midsommar

Alla som vet, vet att man inte kan fira en riktig midsommar någon annanstans än i Leksand (i alla fall i kommunen). Så efter att vi anlände rätt kommun på midsommaraftons dag och tagit det lugnt på altanen hos pappa och Mini så åkte vi på kvällskvisten in till Noret och ”åheeeej:ade” upp Sveriges längsta stång och hade det förträffligt trevligt i vädret som helt hade tappat fotfästet.

midsommar 2016-4

Midsommarblommor i hagarna. Som sig bör.

midsommar 2016-3

Förra året köpte vi en drönare. Fråga mig inte varför, det är inte direkt en av våra topp-investeringar (utan kanske mer nära botten-tre tillsammans med de svarta Fred Perry-skorna jag köpte med en tunn student-plånbok och aldrig använde och någon av alla datorer jag inhandlade (innan karln kom in i mitt liv) som hade en livslängd på tre månader). Men kvällar som denna är det ju rent av kriminellt att inte försöka i alla fall. Vi får se om vi någon gång får ihop en film att visa upp.

midsommar 2016-5

midsommar 2016-6

Det sjukaste är ändå hur grönt allt är när man lämnar city-livet. Överallt. Knallgrönt. När jag scrollade igenom bilderna från den senaste veckan blev jag typ knockad.

midsommar 2016-10

Och så lite falurött med vita detaljer så klart.

midsommar 2016-2

Även om han inte badade var han i alla fall med ut till storsiljan. Och även om det kanske inte ser ut så på bilden så njöt han också.

midsommar 2016

 

En snabb tur till Tällberg hann vi med också. Den lilla byn med alla hotell, men där det som vi valde inte alls serverade lunch som vi tänkt oss. Men utsikten dög ändå.

midsommar 2016-12

Vilma poserar och till och med smizar med ögonen för allt vad tyget håller. En av få sekunder hunden legat still på hela veckan.

midsommar 2016-11

En helt fantastisk vecka plus lite till. Och kom igen nu, det är väl inte så konstigt att dalfolk är lokalpatriotiska ut i fingerspetsarna när man kan somna och vakna med detta runt knuten? Men nu blir det Stockholm fram till helgen, då vi byter riktning och åker till Östergötland istället.

5 Comments

 1. Jennie
  5 juli, 2016

  På lördag får jag återse mitt älskade Dalarna igen. Har alltid varit stolt över att komma från Dalarna, men nog inte pratat så mycket om det förrän jag träffade hemlängtande skåningar i Kiruna. Nu blir det mer.

  Svara
  1. johanna
   6 juli, 2016

   Haha, nä man kanske måste ha rätt omgivning för att orka vara sådär halvdryg 🙂

   Svara
 2. Charlotte Uleskog
  6 juli, 2016

  Ser så somrigt och härligt ut! Lugnt och skönt 🙂

  Svara
  1. johanna
   6 juli, 2016

   Spot on vad det var 🙂

   Svara
 3. Ida Bj
  7 juli, 2016

  Ser helt galet trevligt ut!! ???

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *