Midsommarinlägget

Så kom semestertider och det blev midsommar och den spenderas såklart i Dalarna. Siljansnäs närmare bestämt. Vi är fortfarande kvar här i en vecka till med lite olika aktiviteter på schemat, men i väntan på dem tänkte jag bjuda på midsommarinlägget.

Lycka är att ha en jämnårig kusin med bus i blicken och en avställd bil som man får leka i. Och nu efter en veckas lek mer blivit som ett syskon man kivas med. De hoppar från intensiv lek till minst lika intensivt bråk och tillbaka på sekunder.

Midsommarafton kom och gick. Vi tog det piano och hängde mest på gården, förutom en jordgubbshandling inne på Noret bland allt folk, medan lillebror svidande om till dräkten och tog världen (midsommar) med storm.

Midsommardagen har i några år nu varit höjdpunkten på helgen. Kanske till och med på året. Allas stora midsommarplaner är överspelade och kraven sänks. Det är kyrkbåtsrodd i byn och gården fylls av folk som säger att de kommer för att titta på den men egentligen kommer de bara för Minis fika. Middag med hela stora familjen, spontan jam-session på altanen, kompisar som kommer och hänger och barn som leker.

Så vart det söndag och då är det majstångsresning i byn. Sigge hade inte sovit och var sitt tröttaste jag, så han kastade in handduken. Men stången blev rest ändå och folket dansade och så var det fika och lekar och lottdragning. Men någonstans däri gav jag också upp och gick hem och gjorde söndagens tårta. Alla midsommardagar behöver sin jordgubbstårta på endera sätt.

Och så var midsommar över för den här gången. Men pionerna har inte slagit ut än så vi har något att se fram emot denna vecka också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *