Något för räkningarna – DIY

DIY vagglador-9

Här hemma har vi någon form av räkningskaos som faktiskt inte är värt två 31-åringar. Inte lyxfällan-stuk, vi brukar både öppna breven och betala i tid, men det är bara allmänt dålig ordning. När det är den 26:e och betaldags så startar den stora skattjakten à la ”var har påskharen lagt äggen” fast med en mycket tråkigare skatt – och i samma veva hittar vi alltid en massa andra papper som har betydligt bättre platser att ligga på (typ pärmen) eller som ska skickas iväg någonstans eller ja, ni fattar. Så i något försök att råda bot på detta har jag nu DIY:at här hemma och gjort två vägghängda lådor till kontoret – som alltså ligger precis i anslutning till hallen. En för räkningar och en för annat inkommande.

DIY vagglador

DIY vagglador-2

DIY vagglador-3

Så det jag gjorde var att köpa två tidningsställ eller liknande från Muji inne på Åhlens. Sedan rotade jag i gömmorna och hittade lite läder att klippa till två band av, nål och tråd, guldknappar av okänt ursprung och små helt vanliga plain knappar. Till det behövde jag också en liten skruv och en skruvmejsel.

DIY vagglador-4

Det jag gjorde var sen att först sy på guldknapparna på ändarna av läderbanden. Därefter skruvade jag mig igenom tidningsställen med skruven så jag fick två hål där jag ville fästa läderbanden (men det glömde jag fotografera, jag var alldeles för upptagen med att inte sätta skruvmejseln i första bästa finger). Sedan satte jag läderbandet med guldknoppen för hålet på insidan av lådan och på baksidan tog jag en av de vanliga knapparna, och sydde mig helt enkelt igenom hålet med lädret och knappen som stoppklossar på vardera sida. Vet inte alls om det går att förstå den beskrivningen, men resultatet blev i alla fall detta:

DIY vagglador-5

DIY vagglador-6

Och så upp på väggen med tavelkrokar som även de hittades i gömmorna. Jag blev faktiskt rätt nöjd, med tanke på den extrem höga nivån av improvisation.

DIY vagglador-8

12 Comments

 1. Brysselkakan
  14 augusti, 2016

  Kul idé! Vi har det mesta av räkningar på autogiro eller e-faktura, då sliper man hålla ordning på papper. Men de som ändå måste hållas reda på ligger i den kökslåda som blev över där jag har mina viktiga saker. Funkar bra!

  Svara
  1. johanna
   14 augusti, 2016

   Det är väl det som är vårt problem. Att mycket finns på datorn – så det som kommer i pappersform blir lite glömt 🙂

   Svara
 2. Charlotte
  14 augusti, 2016

  Snyggt! Sånt här gillar jag och skulle vara kul att se mer av allt eftersom, men med lilla Nano i antågande kanske just DIY-delen av inredandet kommer vänta.. Eller inte, en vet aldrig!

  Svara
  1. johanna
   14 augusti, 2016

   Kul, tack för feedback. Vi får väl se vad Nano ställer till med, men med de stora puckarna klara här hemma är jag redo för mer sånt här. Älskar det själv också 🙂

   Svara
 3. johanna
  14 augusti, 2016

  men hallå, skitsnyggt! älskar upphängningen med tavelkrokarna också!

  Svara
  1. johanna
   14 augusti, 2016

   Tack!

   Svara
 4. mormor
  14 augusti, 2016

  Ordning och reda – löning på fredag – fest på lördag – vila på söndag – betala på måndag.

  Svara
  1. johanna
   14 augusti, 2016

   Hahaha, mormor <3

   Svara
 5. Ida björkman
  14 augusti, 2016

  Smart Johanna!! Jag skulle behöva tre såna! Tar du beställning ???

  Svara
  1. johanna
   15 augusti, 2016

   Haha. Kanske tål att funderas på 🙂

   Svara
 6. Hanna
  15 augusti, 2016

  Vilken smart lösning. Här hemma har vi samma problem (inklusive platsbrist) så att få upp alltihop på väggen sådär var ju himla smart!

  Svara
  1. johanna
   15 augusti, 2016

   Ja, och nära till hands att bara ”lägga ifrån sig”.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *