Nu är det jul

julgran-2

Titta titta. En livs levande julgran. I VÅRT SOVRUM. Jag är verkligen som ett barn på julafton och springer dit med jämna mellanrum för att titta. Och känna och lukta och pilla – jag erkänner. Förutom en sejour med en plastgran i vår Linköpingslägenhet har jag aldrig haft en egen julgran så detta känns stort. Som att man faktiskt är vuxen på riktigt. Enligt mina principer är det kanske lite tidigt, men vi är ju inte här över jul och hallå – vem får vakna varje morgon och titta in i juleljus och glitter. JAG. Helt klart värt det.

julmatta

Och under ligger min fina julmatta som jag fick av farmor i julklapp år 2003. Kanske inte den absolut roligaste julklappen i Johannas 18-åriga hjärna, en hembroderad träig matta till en pryl som kändes lika främmande som att skaffa som pelargoner. Men nu är jag oerhört glad över den där mattan, den är helt klart med i topp på all time high-julklappslistan.

julgran-3

Med gran kommer ju också dekorationer och det lagret var väl inte enormt direkt. Så de gamla pappersstjärnorna från Granit fick sällskap av lite pappers-snöflingor från Lagerhaus och några kulor från R.O.O.M. En av dem som en del av en ny tradition, alldeles färsk precis uttagen ur ugnen – Sigges julkula. Jag tänkte att det kunde väl vara mysigt att införskaffa en lite speciell julkula till Sigge varje år och dokumentera. Så att vi på ålderns höst när vi klär framtida julgranar kan plocka upp kulorna och raljera ”kommer du ihåg när vi köpte den här, det var där när Sigge var fem och du vurpade på isfläcken utanför butiken”. Så årets kula är denna, godkänd av herrn själv genom ett ”oäärouuts” när jag höll fram den.

2 Comments

 1. Christin
  1 december, 2016

  Amen ÅH så härligt och fint!! Jag skall tvinga Anton gå och köpa en gran med mig i i helgen. Så himla mysigt.

  Svara
  1. johanna
   4 december, 2016

   Ja gör!!! Succé ju 🙂

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *