Ny leksak

19022016-DSC_8225

Efter jobbet idag begav jag mig på en sällsynt resa in till stan och handlade en ny leksak. Ett nytt objektiv till kameran. Jag har sedan den nya kameran inhandlades för dryga året sedan fotograferat med ett 50mm-objektiv, men har väl varit ganska mycket på det klara med att det har blivit lite väl mycket utzoomning med hjälp av benen, speciellt inomhus. Så nu så, ett 35mm istället och såhär efter ungefär tio kort på det första jag såg här hemma är jag mycket övertygad.

19022016-DSC_8215

Enligt internet ska det vara mycket objektiv för pengarna, så jag håller tummarna för att internet har rätt. Klart är i alla fall att med detta objektiv kan hela mitt sneda ansikte komma med på bild, och inte bara min näsa eller ett halvt öga.

19022016-DSC_8189

Annars är jag gräsänka i helgen och spenderar fredagskvällen med Kampen om tungvattnet på Netflix och en rejäl ullfilt i knät – med en svag tanke om att poppa popcorn. Imorgon ska jag ut en sväng till Ekerö och hjälpa lilla familjen som bor där ute att rådda flytt. Sånt som många kanske tycker verkar skittrist, men som jag tycker låter som en topplördag.

10 Comments

 1. Lili
  19 februari, 2016

  Åh, vad kul! Älskar känslan när man köpt ny kamerautrustning. 🙂

  Svara
  1. johanna
   19 februari, 2016

   Jaa, nu väntar jag bara på dagsljuset imorgon *klappar händerna och hummar lite gubbigt*

   Svara
 2. hönapöna
  20 februari, 2016

  Jag är också sugen på nytt objektiv, hur kommer det sej att du köper fasta? Har hört lite för och nackdelar med det, hur tänker du?
  Efter att ha startat dagen med att skrika på de där ungarna och har en man som nu för tredje dagen ligger i influensa så ska jag säga att jag gärna hade önskat en helg i ensamhet. Men nää… veckan kommer även inledas med att mannen åker bort i tre dagar, så lite ensamhet kan jag väl se mej om i stjärnorna efter… men, jag är inte bitter 🙂
  Ha en fin dag!

  Svara
  1. johanna
   21 februari, 2016

   Jag är verkligen inget proffs, men jag läste väl först att fasta helt enkelt ska ge bättre bilder. Och så testade jag och blev fast. Sätter jag på ett standard med zoom nu så tycker jag att det lite skärpa försvinner. Sedan får jag för mig när jag har tittat att standardobjektiven ofta inte tillräckligt stor bländare i den prisklass jag tittar. Nackdelen är såklart att man får röra på benen för att få med rätt sak i bilden, men annars ser jag nog ingen nackdel faktiskt. Men detta är min väldigt personliga icke-professionella syn. Finns säkert både fler fördelar och nackdelar om man kan mer.

   Svara
 3. Stina - Stinas tillvaro
  20 februari, 2016

  Är också sååå sugen på ett 35mm men det får nog vänta lite till, få fortsätta med mitt eviga backande haha!

  Svara
  1. johanna
   21 februari, 2016

   Haha, men man får motion. Så inget on som inte har något gott med sig. Jag insåg att om jag ska lyckas med några före- och efterbilder i nya lyan så är jag rädd att någon vägg kan komma ivägen för backandet.

   Svara
 4. johanna
  20 februari, 2016

  Jag har samma, använder i princip aldrig något annat objektiv!

  Svara
  1. johanna
   21 februari, 2016

   Å härligt att höra. Jag gillar det skarpt, såhär efter ett dygn 🙂

   Svara
 5. Angus
  21 februari, 2016

  Jag vill oxå ha ny leksak!! tror det blir ett sigma art 50 mm till mig! klick klick

  Svara
  1. johanna
   21 februari, 2016

   Du är så avancerad 🙂 Men det är bra kul alltså!

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *