Oasen här hemma

sovrum-4

Ändan är officiellt ur vagnen så nu kan tillslut även sovrummet visas upp in public. Det är inte klart än, men nu är det i alla fall mer än klädförvaring, en säng och fina tapeter. Stort äntligen på den, tänk vad svårt det kan vara med det där ”sista”.

sovrum-17

sovrum-9

sovrum-10

Ja, så här kommer då bildkavalkad från ett sovrum i Sundbyberg. Tapeten har vi pratat om tidigare men det tål att påminnas lite om den. Från Boråstapeters Linen-kollektion i färgen Shadow Blue och vi är rent löjligt nöjda med den. Vet inte om bilderna helt förmedlar det, men det behagliga ljuset från norrfönstret, tillsammans med färgen gör att det är ett oerhört behagligt rum att vistas i – både vad gäller atmosfär och temperatur (halleluja, efter att ha bott med fönster åt söder och en tågräls utanför som gjorde att man inte kunde ha öppet fönster i förra lägenheten är det här en ren och skär dröm med stort D).

sovrum-19

sovrum-2

sovrum-11

Ovanför sängen hänger en gammal poster från Moderna Museet som jag hade glömt bort att vi hade och, när jag väl kom på att vi skulle ha den, inte hade en aning om var den hamnat i flytten. Men efter att ha samlat ihop gravidhjärnan hittade jag den och tyckte att den satt som ett smäck där. Bonaden är köpt på Indiska, den uppmärksamme ser dock att den har prislappen kvar. Detta på grund av karlns ansiktsuttryck när jag halade upp den ur påsen igår. I brist på annat kan vi kalla det chock. Men jag gillar den. Vad säger ni?

sovrum-7

Och äntligen har jag fått mig en Z5 från Illuminate (taklampan alltså), som jag mufflat om den med jämna mellanrum till karln (som ändå inte sagt nej på ett bra tag, ibland är jag min egna värsta fiende).

sovrum-21

sovrum-12

sovrum-16

sovrum-5

Vi har i övrigt inte inhandlat speciellt mycket nytt till sovrummet. Det mest slående är väl Nanos säng som fått flytta in. I dagarna har jag som plan att sy lite till den. Men så länge får den stå där och se söt ut men vara rätt obebolig.

sovrum-13

sovrum-6

sovrum-8

Dags för mer tapethyllning för en av dess absolut största fördelar är att den gör sig exemplariskt bra till gamla trä-föremål. Och i det här fallet då de jag snott med mig från Dalarna. Skålen har jag haft hemma länge men jag är barnsligt förtjust i knopplisten jag hittade i somras, längst ner under två decimeter spindelnät i ladan. Den finns mer pryttlar också, men man måste visst sträva efter någon form av balans också…

sovrum-18

sovrum-20  sovrum-14   sovrum-3

sang i sovrum

Så ja… där har ni vårt sovrum i renoverad form. Här finns det någon bild på hur det såg ut i mäklarannonsen, och här har jag skrivit lite mer om själva tapetseringen och hur vi hanterade de gamla målade tapeterna som satt där förut. En stol att sitta i (lägga kläder på), lite klädförvaring och sänglampor som fattas bara. Annars är vi oerhört nöjda.

8 Comments

 1. sandra
  1 september, 2016

  Så otroligt fint ni har det! Gillade verkligen väggbonaden 🙂

  Svara
  1. johanna
   1 september, 2016

   Tack! (och ja, jag tror den får stanna :))

   Svara
 2. Ellinor
  1 september, 2016

  Fantastiskt fint (precis som resten av lägenheten)! Ert hem är så vackert och inspirerande. Jag vill också ha nytt!

  Svara
  1. johanna
   1 september, 2016

   Å tack. Blir så himla glad av att höra det!

   Svara
 3. Ruth | HungryHeart.se
  2 september, 2016

  Det är så grymt fiiiint, Johanna! Älskar väggfärgen och ljuset i rummet. Det blev verkligen mycket mysigare om mer ombonat än det var när ni köpte lägenheten (även om det var fint då också).

  Svara
  1. johanna
   4 september, 2016

   Tack! Ja det var inget fel innan (eller ptja, på detaljnivå var det kanske lite slitet ändå), men vi är mycket nöjda med just förändringen.

   Svara
 4. Dryden
  27 september, 2016

  Golvet! Det där golvet. Bra fint är det!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *