Påskaftonsdonande

26032016-DSC_8339

26032016-DSC_8340

26032016-DSC_8347

Glad påsk gott folk. Dag 2 (redan) av ledigheten och påskafton, då ska man visst äta långfrukost med ägg i flera former och titta på solen på andra sidan fönstret och de glada tulpanerna. Ibland är det väldigt skönt att bara vara hemma när man är ledig inser man. Speciellt när vi igår ÄNTELIGEN tog tag i den här lägenheten och städade i ordning lite i svinstian.

 

 

 

 

 

26032016-DSC_8348

26032016-DSC_8353

Utöver långfrukostar och att njuta av dammfritt golv är den här helgen vigd till att få klart så mycket som möjligt för nästa vecka. Jag kan inte på något sätt förstå att det är dags nu. Det där datumet som kändes som en evighet bort är helt plötsligt här. Från och med fredag har vi nycklar till två lägenheter! Så igår tvingade vi oss igenom den djungel på internet som kallas vitvaror – en ren och skär omöjlighet att få grepp om. Så vi karln tog hälften och jag hälften av det vi ska ha, och så fick vi ansvar för att ta fram några alternativ av varje vitvara och ha redovisning inne i vardagsrummet kl 19.00. Det kan man också göra en långfredag.

 

26032016-DSC_8363

26032016-DSC_8345

Och så dricker vi kaffe och flamsar runt och tänker att det är bra att ingen annan ser oss ibland när vi fulsjunger i köket till makaron-koket och målar fler färgprover. Vi konstaterade att de i förra inlägget (som numera ska vara uppdaterade med NCS-kod) var aningen för blåa och har först lärt oss NCS-systemt och sen testat nya med ett uns mindre kulör. Och nu känner vi oss hemma på färgen i alla fall, vi ska vi bara bestämma ljust/mörkt. Från vänster till höger har vi nu koderna S5502-B, S2002-B och S3502-B.

Vi närmar oss i alla fall. Nu känns det som det är dags att dra igång.

3 Comments

 1. Brysselkakan
  27 mars, 2016

  De olika grå nyanserna ser bra ut, gäller ju bara att bestämma om det ska vara ljust, mörkt eller mitt i mellan! Personligen gillar jag mörka kök, vårt är svartbrunt. De prover du målat upp ser ut att vara rätt matt färg så om luckorna blir mer vad man kallar sidenmatta så bör ni nog betänka det. Ger nog lite mer liv i färgen, eller hur jag nu ska beskriva det!
  Vad blir det för bänkskiva till? Antar jag rätt att det blir vitt kakel (tror du nämnt det tidigare)? Golvet?
  Kan vara bra att försöka få tag i prover på det mesta så du kan lägga dem tillsammans och ”se” helheten. Behöver ju inte vara exakta prover utan mer just de nyanserna. Kan ju vara en bild ur en produktkatalog eller tidning med rätt golv/kakel/bänkskiva.
  Det var lite tankar från hon som målat pippigula väggar i helgen!

  Svara
 2. vardagskonst
  29 mars, 2016

  åh, jag blir lite avundsjuk när jag ser det här. önskar jag hade gjort samma innan vi målade om, slutade med en grå färg med mycket rött i som går åt det lila hållet. gör mig knäpp och väldigt ambivalent i hur vi ska ska göra, om vi ska måla om eller inte. tycker alla de tre är fina, svårt att välja en favorit. ser så mycket fram emot slutresultatet.

  Svara
  1. johanna
   1 april, 2016

   Det finns för- och nackdelar med allt. Den här våndan är inte lätt den heller. Ibland ska man nog bara köra.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *