Shadow blue

02052016-DSC_8441Jag vaknade 04.25 imorse och kunde inte för mitt liv somna om. Lite var det nog för att lukten från golvbehandlingen fortfarande stack lite i näsan, men mest kände jag mig som ett barn på julafton som bara låg och njöt i kuddhavet av att titta upp i vårt nya tak och inte höra varken bilar eller tåg utanför fönstret. Det är oerhört mycket kvar som ska göras, men sovrummet är i alla fall i stort sett klart vad gäller renoveringen och jag har höga förhoppningar om att det kan bli den oas jag tänkte mig.

02052016-DSC_8446

Igårkväll fokuserade vi dock endast på att få stället sovbart samt förbereda för det sista snickrandet som ska göras i köket i eftermiddag. Så någon ”Sköna Hem-känsla” har väl stället inte direkt än. Så i väntan på det bjuder jag på sovrumstapeten och lite renoveringsmode, som en teaser.

02052016-DSC_8445

Vi valde, efter inte alltför mycket om och men ändå, Shadow blue från Boråstapeters Linen-kollektion. En annan färg från samma kollektion sitter faktiskt i köket också. Med tanke på min begränsade tapetseringserfarenhet är jag grymt nöjd, men det är på inga villkors vis perfekt gjort. Men som Hanna sa, tuschpennor ska ju också ha ett anvädningsområde så det som inte framtida tavlor täcker… Den stora abrovinken innan var att väggen tidigare var täckt av en gammal 90-talstapet med struktur i form av blomgirlanger som bara målats vit, alltså så att girlangerna syntes. Det hade definitivt inte gjort sig bra under en ny tapet och jag var oerhört osugen på att skrapa ner allt. Men då introducerade Rebecca mig för det magiska konceptet renoveringstapet. En tjockare ”tapet” som man tapetserar upp och som ger en slät grund för målning eller tapetsering. Guld! Så visserligen blev det två tapetseringsrundor, men hellre det än tre nätters tapet-skrapande. Hur som helst, vi är väldigt nöjda med färgen och atmosfären där inne. Mer, och bättre, bilder kommer (tro mig) men det här var ju en liten hint i alla fall.

17 Comments

 1. Riktigt härlig och behaglig färg!

  Svara
  1. johanna
   18 maj, 2016

   Tack 🙂

   Svara
 2. Susanne Hjerpe
  18 maj, 2016

  Du är lik din mamma Johanna. Ingenting är omöjligt, eller hur! Kram

  Svara
  1. johanna
   18 maj, 2016

   Haha, nej. Fuskbygge må så vara men det är iaf bara å göra 🙂

   Svara
 3. Brysselkakan
  18 maj, 2016

  När alla saker är på plats ser ingen de små skavankerna som ev finns!
  Ser att ni, liksom oss har rundade vinklar mot taken! Hos oss tog någon på 1920-talet det hela ett steg längre och vi har inga vinklade hörn i våra rum, bara rundade, vilken gör det där med golvlister något knepigt och tapeter går oftast också bort men det finns ju miljarders miljoners nyanser färg!
  Ska bli spännande att se fortsättningen på ert projekt.

  Svara
  1. johanna
   20 maj, 2016

   Jajamensan. Tur att de inte tycker väggarna skulle gå högre än sådär.

   Svara
 4. Wilda
  18 maj, 2016

  Åh en så härlig färg! Ljuvlig och lugnande.

  Svara
  1. johanna
   20 maj, 2016

   Ja, det blev faktiskt bättre än jag trodde…

   Svara
 5. christin
  18 maj, 2016

  amen lägg av så fint!!! Vill också tapetsera ett rum i sommarhuset, men är gaaanska orolig för hur det kommer bli pga aldrig tapeterat innan. men man måste ju våga någongång. Jättefint färg! Hade jag orkar skruva ner allting så hade jag målat om vårt sovrum i samma.

  Svara
  1. johanna
   20 maj, 2016

   Well, jag hade aldrig tapetserat jag heller. Men när man gjort det själv kan man leva med lite skavanker 😉

   Svara
 6. Ruth | HungryHeart.se
  18 maj, 2016

  Underbar, harmonisk färg. Blir så himla fint! Och det där med renoveringstapet skall jag allt lägga på minnet!

  Svara
  1. johanna
   20 maj, 2016

   Ja det var GULD värt. Tack!

   Svara
 7. home2tiny
  19 maj, 2016

  Wow vilken snygg färg, kommer verkligen att bli som en oas där inne. Tack snälla för tipset om tejpen till tavlorna. Kramisar Tina

  Svara
  1. johanna
   20 maj, 2016

   Tack!

   Svara
 8. Mikaela
  24 maj, 2016

  Gud så fin färg, ser fram emot att se när rummet är helt inrett och klart!

  Svara
  1. johanna
   2 juni, 2016

   Ja det kommer. Nångång ska det nog ske, hehe.

   Svara
 9. […] sovrum i renoverad form. Här finns det någon bild på hur det såg ut i mäklarannonsen, och här har jag skrivit lite mer om själva tapetseringen och hur vi hanterade de gamla målade tapeterna […]

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *