Sliten småbarnsmor?

julapple

Snart tre månader in i föräldraskapet och so far so good tänker jag. Jag vet inte, jag tycker inte jag känner mig som någon direkt sliten småbarnsmamma. Okej, hittills har lilleman sovit superbra på nätterna och eftersom jag konsekvent somnar mitt i matningarna på natten så sover jag mer eller mindre fulla nätter. Sen får det vara tvättberg av både ren och smutsig tvätt, svag bebisbajslukt på toaletten och lite (ganska mycket) skit i hörnen.

julapple-3

Det vi dock kan diskutera är ju den där amningshjärna. Vilken skön bubbelplast som hjärnan är invirad i mest hela dagarna. Det är inte många kontaktytor som klickar i varandra där inne just nu. Som det faktum att jag på tre butiksbesök inte lyckats komma ihåg att få med mig kardemumma och kokos (som jag verkligen behöver) hem men istället köpt ett paket champinjoner och tre kilo clementiner. Eller att det tagit mig en dag att ens få ihop den här texten.

julapple-2

Effektivisera livet är en annan viktig punkt på dagordningen. Det ligger prydligt skurna pajbitar i frysen för enkelt lunchintag. Frukosten äts numera i köket och inte framför tv:n eftersom det innebär en mindre flytt av liten och därmed en större chans att han är nöjd både genom tillagning och intag. Deodoranten är en föräldraledigs bästa vän och så vidare. Det är inte klokt vad man kan kapa tid i sitt liv när man sätts på prov.

5 Comments

 1. sandra
  13 december, 2016

  Haha alltså ååh, jag känner verkligen igen mig i det här 😉 Får fortfarande sova bra på nätterna men kan knappt formulera mig i skrift längre på grund av den här rackarns amningshjärnan! Dog förresten liten på bilden i inlägget nedan av er Siggeskrutt, vilken goding!

  Svara
 2. Dryden - Traveler's Edition
  13 december, 2016

  ”Det är inte klokt vad man kan kapa tid i sitt liv när man sätts på prov.” – Well, word på det! Inte för att jag måste kapa bort saker för att ha med småbarn att göra men när det väl kommer saker som ”måste” fixas så ser man ju hur mycket tid som läggs på ”skit”.

  Hörde häromdagen en bekant som ser två avsnitt av Hem till gården varje dag. Jag fattar ingenting.

  Svara
  1. johanna
   15 december, 2016

   Ja exakt. Att det inte behöver ta 35 minuter att ta sig ut genom dörren pga oorganiserad och saker överallt till exempel. Ligger ungen i vagnen och skriker så är man vips ute på 2,5 minuter – med alla grejer 🙂

   Svara
 3. Angus
  13 december, 2016

  Oförskämt mycket med i matchen!
  jag är fortfarande inte med… fortfarande totalt slut som människa. Är inte gjord för detta med barn helt enkelt.

  Svara
  1. johanna
   15 december, 2016

   Haha, well. Allt är relativt. Jag hinner ju inte med nåt annat…

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *