Sommarens tre budord

Redan innan den här sommaren började hade jag ångest för att den skulle ta slut. Jag har längtat efter den här tiden så länge. Ärligt talat även redan innan vi visste att Sigge skulle komma. Tid tillsammans med min lilla familj. Så sa tiden swosh och så var tiden kommen och jag kände att om dagarna som lett hit sprungit förbi så skulle de tre månaderna kännas som ett andfått andetag. Och det ville jag inte. Så jag satte mig ner och funderade. På hur jag skulle kunna hålla i tiden, ett finger i skärphylsan på jeansen. Så den inte springer så fort.

Njuta, var det jag tänkte på. Jag vill verkligen njuta. Men vagare så kan man ju knappast vara så jag har försökt bryta ner det. Till mina tre budord för sommaren;

 1. Det klyschiga mental picture-begreppet. Att stanna upp, titta på ögonblicket, vara i det på alla plan och ta in det. Inte riva fram kamera eller mobil utan lagra det själv. Analogt djupt där inne i mig, bilder och känslor och ljud tillsammans.
 2. Fokusera på oss. Tre månader är lång tid men fokus ska ändå vara på oss, la familia. Ingenting behöver göras (jo, mat, torka bajs och sova måste man göra men inte mer än så) utan vi ska göra precis det vi vill hela tiden. De enda kraven som får komma in i tillvaron är de vi själva ställer.
 3. Bada varje dag i juli. För att ingenting får en rusande hjärna eller överanalyserande själ att landa i här och nu och sommar mer än ett bad.
 4. Jag sa tre men jag fick feeling så slänger med en fyra också. Äta brutala mängder jordgubbar.

En månad har gått, badsäsongen är här och so far so good tycker jag.

2 Comments

 1. Hanna
  3 juli, 2017

  Vilka bra budord! Det där med att släppa mobil och kamera och bara vara i nuet var extra tänkvärt! Ska försöka med det jag också 🙂 Trevlig sommar!

  Svara
  1. johanna
   8 juli, 2017

   Ja jag tror det kan vara bra. Att uppleva på riktigt och inte bara genom en lins då och då 🙂

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *