Sverige, Sverige älskade land

Grattis!

Älskade land. Det är din dag idag. Världens bästa.

Jag klädde på mig min Sverige-tröja och kände mig fin. Det må ha sina brister men det är ändå det bästa landet i världen. Jag känner en enorm ödmjukhet inför det faktum att jag har fått äran att bo här.

Och jag är stolt över Sverige och över att vara svensk. Det är jag stolt över.

Jag tänker att vi måste ta tillbaka den, stoltheten. Någonstans på vägen verkar vissa mörka krafter ha tagit stoltheten som gisslan och gjort den ful. Kopplat den till ett litet obehag i maggropen. Till paraderande män i mörka uniformer. Till exkluderande och inte inkluderande. Säger du att du är stolt fångar de in dig i sitt nät och du riskerar en stämpel i pannan.

Men det är så fel. Vi har så mycket att vara stolta över. Över det öppna, fina, omtänksamma land som vi lever i. Så låt oss alla vara stolta, idag och alla andra dagar. Hylla detta land och dess människor, fjäll, sjukvård, väder, historia och framtid. OSS!

Och när vi ändå håller på kan vi väl ta tillbaka flaggan också!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *