Tomt men inte trist

03042016-DSC_8389

03042016-DSC_8394

Sådärja. Då var vi igång. Såhär kan det se ut i ett kök som inte lägre kan klassas som ett kök. Istället har vi ett tomt kök och en lägenhet som har två kök utplacerade i andra rum, ett nerplockat och ett nylevererat i platta kartonger. Men so far so good. Själva rivandet gick till och med mycket bra.

03042016-DSC_8391

03042016-DSC_8386

 

Många skruvar blev det och mycket damm i näsan, men tillslut stod det både kyl, frys, spis och stommar i mängder i vardagsrummet. Kvar blev istället en gammal härligt terakottafärgad tapet, 80 år gammalt murbruk och en härlig plastmatta under stenplattorna.

03042016-DSC_8392

03042016-DSC_8393

När vi var klara var vi nöjda och karln finurlade i dammet (och modellposerade på sitt sätt) och funderade på nästa stora steg. Elen. Problemet är det här med belysning utan att ha något överskåp att sätta den på. Och svärfar som är elektriker fick kanske lite förklara för mig att el inte är trådlös och att man inte kan vara hur påhittig som helst. Men jag tror vi nådde en överenskommelse efter lite målande och streckdragning på väggen och jag är övertygad om att det kommer bli toppen. Förutom det har vi en del IKEA-stommar att skruva ihop.

 

6 Comments

 1. Jennie
  6 april, 2016

  Kul med renoveringen och glad för att ni inte bara slår sönder det gamla köket, blir livrädd varje gång någon pratar om att byta kök för att det ska hända. Nu vet jag inte vad ni hade för kök innan, men det såg ganska modernt ut, är väl mest när fullt fungerande gamla rejäla kök kastas ut som ingenting som jag blir ledsen.

  Skulle så gärna vilja bo större (apropå det där med att kunna ha sitt köksbord), men får nog se till att få lite stabilitet i livet först och inte flänga runt så mycket. 2 veckor där och 2 veckor här uppmuntrar ju inte riktigt till bostadsletande.

  Svara
  1. johanna
   10 april, 2016

   Jamen oavsett är väl återanvändning det bästa som finns. Detta var ett gammalt ikea-kök så ingen gammal klenod. Men fullt fungerande och ska nu få agera personalkök i en snickerifirma. Hur bra som helst (plus att någon kom och bar ut det själv, jippi). Så nu är det plats för nytt i alla fall.

   Svara
 2. Angus
  7 april, 2016

  Åh herre, ni har så mycket skoj och jobb framför er! 🙂 Skegget ser nöjd ut! tack för din fina kommentar! pepp pepp till mig. Idag har jag inte varit någon bra mamma 🙁

  Svara
  1. johanna
   10 april, 2016

   Ja mycket är det. Men so far so good är mungiporna uppåt 🙂

   Svara
 3. Brysselkakan
  9 april, 2016

  Oj, vad ni jobbat på! Och vad mycket enklare det vore om all el var trådlös men där är vi inte ännu.
  Antar att ni roar er med att skruva stommar!

  Svara
  1. johanna
   10 april, 2016

   Haha, vi försökte föreslå det för svärfar som är elektiker. Han kontrade med att det var ju tveksamt att just elektrikerna var de som skulle komma på det – och så insåg vi att det nog är ett tag kvar 🙂

   Japp, stommar hela dagen!

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *