Topp 3 här hemma

Topp 3

Jag gillar verkligen vårt hem, trivs som fisken i vattnet här och är nöjd med hur vi format en lägenhet som vi köpte lite hux flux och till att helt passa oss i både funktion och stil. Vissa saker gillar jag dock mer än andra så jag tänkte att jag kunde bjuda på mina tre favoriter här hemma. Tre detaljer som jag är lite extra nöjd och behaglig med

1. Stolen med stort S och historia från mormor

Topp 3 4

Topp 3 6

Topp 3 5

Det var en gång för länge sedan när jag bodde i mormors hus en sommar. I det gräsligt orangea rummet med vävda väggar så stod en stol som jag älskade formen på men där jag kanske inte var överförtjust i sitsen och dess fläckar. Men jag frågade mormor om jag kunde tänkas få den – och det fick jag. Så fick jag en dag en symaskin i födelsedagspresent och tog tag i saken, hittade ett roligt med behagligt tyg och klädde om stolen. Vips så hade vi en favoritmöbel här hemma och fyra år senare så håller den fortfarande med god marginal en topp tre-plats. Och ja, jag är barnsligt förtjust i hur bra baksidan blev – handsydd och allt.

2. Väggen där vi bara satte upp en massa strunt

Topp 3 3

Topp 3 2

Topp 3 1

Jag visste att jag ville ha en bildvägg som ”sänggavel” och så hittade jag en bild från en lägenhetsannons tror jag som jag föll för. Så ja, jag kopierade lite. Eller den stora affischen från Moderna muséet är en kopia. Sedan visste jag inte alls vad vi skulle sätta upp. Men lite framkallning av foton från resor (Golden gate-bron, flat iron i New York, vy från Kinesiska muren och världens snyggaste hotellrum i Peking är representerade), andra foton (bland annat på karlns pappas vän som ser ut som en skeppare anno 1909), några vykort från Fotografiska och diverse urklipp ur magasin så hade vi oss en bildvägg med en salig blanding. På två och ett halvt år har jag inte tröttnat på en enda bild, det måste väl klassas som succé hos kvinnan som ser ommöblering som att äta mat ungefär. Nödvändigt.

3. Skåpet som tillslut dök upp

Topp 3 7

Topp 3 9

Topp 3 8

När vi flyttade in tittade jag på det där väggavsnittet och sa, jag vill ha ett linneskåp i teak där. Som ska passa väggen och ha sådana där snygga ben. Och så började tiden i vårt liv som vi brukar kalla ”Johanna hänger på blocket och suckar över att Stockholmarna tar överpris och ÄNDÅ försvinner skåpet direkt – äsch det hade ändå fel mått”. Men så en dag fanns det där. Rätt ben, rätt typ och framför allt RÄTT MÅTT! Så jag tror jag typ hotade säljaren, bokade släp och var på plats på en yttepytteliten återvädsgata på Södermalm, allt inom 45 minuter . Så kom skåpet hem till oss och först sa jag något om att jag skulle måla om det. Men nu tänker jag att det var väl för väl att jag lät det vara precis som det var. Och ni ser hur bra det passar väggen va, va. Amazing. Tålamod lönar sig visst ändå.

14 Comments

 1. hönapöna
  9 januari, 2016

  Tre klart snygga favoriter… den där fåtöljen är hur fin som helst!

  Svara
  1. johanna
   10 januari, 2016

   Tack och bock!

   Svara
 2. Angus
  9 januari, 2016

  Helt makalöst bra topp 3! Älskar er stil så mycket.

  Svara
  1. johanna
   10 januari, 2016

   TACK!!

   Svara
 3. Mirre
  9 januari, 2016

  OHH gillar då man möter gammalt mot nytt , :). Ja det är nog liknande symptomer iallafall och det gör ju ont med, ska vila nu ett par dagar får vi se. Hoppas att du har en härlig lördag

  Svara
  1. johanna
   10 januari, 2016

   Ja det är det bästa, gammalt och nytt i en härlig blandning.

   Svara
 4. Hjulbäcks Anna
  9 januari, 2016

  Åh va jag är glad att du är tillbaka på bloggen, du har varit saknad! Du skriver ju på ditt alldeles speciella sätt som känns så ärligt och som är så inspirerande och jag blir alltid glad när jag tittar in här!

  Svara
  1. johanna
   10 januari, 2016

   Å vad glad jag blir att göra det, värmer på djupet. Tack.

   Svara
 5. Stina - Stinas tillvaro
  9 januari, 2016

  Alltså ni har det ju så oerhört fint alltså. Fåtöljen har varit en storfavorit hos mig också sedan nu gjorde i ordning den 🙂

  Svara
  1. johanna
   10 januari, 2016

   Men TACK! Detsamma ju.

   Svara
 6. Brysselkakan
  9 januari, 2016

  Visst gillar man det mesta hemma hos sig själv men underbart med de där sakerna som gör en varm i hjärtat!

  Svara
 7. Daniela
  9 januari, 2016

  Håller med,mycket fint hus,mycket fint inrett i den minsta detalj och skåpet är så bra! Håller helt med att liknande skåp är lite som bostadsmarknaden i Stockholm! De säljer bara slut. Likaså gamla koffertar! Kanske sånt man bör importera från överiga landet nu när man är föräldraledig 😉
  Rolig är du som,trots att du stortrivs i er lägenhet, kollar på en hel del bostadsannonser ;P

  Svara
  1. johanna
   10 januari, 2016

   Haha, ja kör. Lite skön sidoverksamhet sådär!

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *