Topp 3 onödiga saker

Topp 3

Det var längesedan, så en topp 3 såhär på fredagskvällen tyckte jag var på sin plats. Idag blev det plats för de där onödiga sakerna som man har hemma. Som gör att man känner sig hemma men som har absolut ingen funktion över huvudtaget. Jag är egentligen enligt någon form av princip emot idén med att saker inte ska göra någon nytta, men jag kan snabbt konstatera att det är en av mina principer som jag är komplett värdelös på att följa.

1. Den skrymmande porslinstjuren som bara skulle med hem

09032016-DSC_8289

09032016-DSC_8291

Milt uttryckt hade vi väldigt mycket saker med oss till Kapstaden förra gången (Hanna och Erik höll på att smälla av när vi möttes på Arlanda och de såg våra väskor). Men ibland blir det så att man strögår runt i diverse butiker medan karln är på toa och så hittar man en porslinstjur som tittar en i ögonen och meddelar att han minsann skulle passa sig utmärkt hemma i köket i Sundbyberg. Och då får man lov att kopiera de där ögonen, titta på karln och lova på heder och samvete att man visst får plats med den i sitt eget handbagage och att man inte tänker gnälla över att det är fullt där på hela vägen hem. Sagt och gjort. ett stycke rätt skrymmande och opraktisk porslinstjur i köket i Sundbyberg – check.

2. En våg som inte fungerar men som man ju fick i födelsedagspresent

09032016-DSC_8284

09032016-DSC_8285

Här har vi den där födelsedagspresenten som fick följa med hem från sjukstugeloppisen i lördags. Karln sa att jag inte fick köpa något, men när jag och vågen såg varandra uppstod tycke och Mini verkade märka av det så hon tyckte absolut att jag skulle få den i födelsedagspresent. Och då har man faktiskt inte köpt något. Så alla glada. Sen spenderade jag, pappa och en vas med tulpaner en halvtimme eller något för att försöka förstå hur, eller om, den fungerade. Det gör den inte – eller så är den smartare än oss, för tulpanvasen vägde noll och inget enligt våra avläsningskunskaper. Men vad gör väl det. Har ni sett en sådan fin våg va?

3. Tomma burkar och flaskor med nonsensetiketter

09032016-DSC_8299

09032016-DSC_8300

På byrån i sovrummet står det en liten samling av, ptja strunt antar jag. Eller Iittala-lyktan fyller väl en viss funktion (i alla fall i teorin), men resten gör det då rakt inte. Det är en bunt småflaskor med olika ursprung som har en sak gemensamt – de är tomma. Förvisso står det en rum-parfym där också, men den skulle lika gärna kunna vara tom för den används inte. De står där mest och samlar damm, men ändå är jag lite överförtjust i dem. Jag menar, vem vill inte ha två små glasflaskor som en gång innehöll både röda och vita förkylningsdroppar till exempel? Den kan räcka upp en hand och gå ut och klippa gräs. Ingen?! Jag visste väl det.

7 Comments

 1. Daniela
  12 mars, 2016

  Håller med,mycket fin våg! Man kanske hänger vikter på lilla spaken på sidan som visar hur mycket saker och ting väger 🙂

  Svara
  1. johanna
   13 mars, 2016

   Det är en teori, men vi får inte helt ihop den heller.

   Svara
 2. Brysselkakan
  12 mars, 2016

  Väldigt bra topp-tre-onödiga saker!
  Och visst behövs sådana!

  Svara
 3. Jessica {Blinkalilla}
  12 mars, 2016

  Mycket vackra ting! Jag har precis fått en liten kärlek till porslinsdjur själv… Helt otippat men så fint liksom.

  Svara
  1. johanna
   13 mars, 2016

   Haha, ja det är lite otippat. Man tänker ju lätt på porslinskatter hos gamla gummor när man var liten 🙂

   Svara
 4. […] kom kanske inte på idén helt själv men tror Johanna bjuder på det! En slags topplista och jag börjar med att köra samma […]

  Svara
 5. johanna
  15 mars, 2016

  jag känner såå igen mig i detta! Men om sakerna är fina och man håller dem kära är de kanske inte helt onödiga… kan man försöka intala sig iallafall!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *