Världen krymper

Varlden

Världen håller på att bli mindre, jag känner det nästan fysiskt för varje minut som går. Sista steget i den här graviditeten antar jag (eller möjligtvis näst sista, den sista ska väl vara den av oerhört utleda och ”kan du vara vänlig och komma nu”).

Varlden-3

Varlden-2

Varlden-4

Det är som att inget runt omkring spelar så värst stor roll. Fokus ligger på oss, mig, magen och karln, och vårt hem och familjen. Jag panikar inte över att världen ser ut som den gör eller att jag bara måste bli klar med vissa monsterprojekt på jobbet på några veckor – utan mer på att få sovrummet till en oas, att ett skötbord installeras i badrummet eller att vi köper ett babyskydd så Nano kan komma hem den dagen det är dags. Jag tittar inte på nyheterna eller läser tidningarna men kan lägga timmar på att bläddra bland alla bilder och pyssel som nu packats upp ur sina kartonger. Varje gång jag vaknar till på natten klappar jag mig på magen och förundras och varje gång det bubblar i magen så ler jag (ok, jag svär ibland också när levern eller annat vitalt organ trycks ihop). Det i sin tur gör att jag känner mig som en dålig medmänniska, men jag försöker intala mig själv att det är naturen som talar och att det bara är att hänga med.

Varlden-5

Igår var det i alla fall 9 veckor till beräknat datum, 7 veckor till den lilla anses färdigbakad och i runda slängar 6 veckors arbete kvar. Det är inte speciellt lång tid faktiskt. Jag mår fortfarande förhållandevis mycket bra. Inga större krämpor mer än en stel ländrygg och jag känner väl nu när jag är tillbaka på jobbet att orken inte riktigt är som den en gång var. Och Nano där inne sparkar och stretchar mest hela dagarna, så hen verkar också må prima. Så vi har det alltså rätt bra i vår begynnande lilla bubbla, i den lilla värld vi håller på att skapa.

2 Comments

 1. Helga
  28 juli, 2016

  Känner igen mig mycket i det där! Jag har de senaste veckorna skalat av mycket i tillvaron och känt att jag inte orkar bry mig så mycket om nån annan än barnet, mig och pappan. Och insett att jag inte har dåligt samvete över det 🙂 Så skönt! Underlättade kanske att jag läste nånstans om att det var vanligt att mamma vänder sig mer inåt när det börjar närma sig förlossning. Jag har mindre än 2 veckor kvar till BF och är väl i fasen att nu får hen faktiskt ta och komma! ;P

  Svara
  1. johanna
   29 juli, 2016

   Ja, det är ju så. Så man får bara hänga med i naturen. Nu är det lite längre kvar här, men det börjar i alla fall närma sig.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *