Det där med det utlovade kaoset

morgonstund (1 av 3)

Jamen jag vet att alla säger det, att det inte går att prata om renovering utan att få in ordet kaos någonstans i meningen. Meeen, naiv som man är så tänkte vi väl ändå att vi har koll på det här. Det kommer gå smidigt. Men tro mig – det gör det inte.

15042016-DSC_8418

Den där golvrivningen blev det assint med, vi gav upp efter en timme och ett tre gånger tre decimeter stort hål. För oss gick det inte att riva eländet alls, och skulle vi ändå på något sätt ha lyckats få väck golvet var vi mer eller mindre säkra på att halva väggen och hans moster skulle följa med ner också. Så då gjorde vi det enda rätta och ringde Valentin i panik. Och för er som inte känner Valentin så kan jag säga att han sysslar med golv och råkar vara världens bästa hantverkare. Han svarar på i stort sett allt med ”inga problem” och det har vi lärt oss är inte vad gemene stockholmshantverkare svarar när man ringer sent en kväll och är lite uppriven över att saker inte fungerar som man vill. Så mer Valentin till folket.

morgonstund (3 av 3)

Summa summarum var i alla fall att Valentin sa att det var inga problem att komma på fredag morgon vid halv åtta. Halv sju imorse fick karln ett sms om att han var där. Eeeeeh. Så då var det bara att kasta sig ut ur duschen och springa dit med kalufsen på sned och andan i halsen. Men det går inte att vara arg på den människan, det var bara tur att vi bor nära.

morgonstund (2 av 3)

Nästa stopp i kalendern är rörmokaren och när de kan komma, att jag och karln var på shoppingrunda på Bauhaus igår med en lapp full av saker vi inte vet vad det är och att risken är stor att hälften blev väldigt fel, att ugnen inte verkar vilja levereras och att tiden travar på och vi fortfarande vid någon tidpunkt kommer behöva minst två veckors paus för att vänta på en bänkskiva. Men men, den som lever får se. Nu är det i alla fall fredag, så glad fredag kära ni.

7 Comments

 1. Angus
  15 april, 2016

  Åh herre…
  Låter ju i samma klass som kolikunge i högsommarvärme… Typ

  Svara
  1. johanna
   16 april, 2016

   Oj, låter det så illa får jag nog tona ner överdrivandet lite 😉

   Svara
 2. Brysselkakan
  15 april, 2016

  Jo du… Men kaos kan vara i så många varianter och finns det bara någon slags plan och resa framåt så löser det mesta sig. Men attan vad många gånger jag var på väg att bara skrika rakt ut förra sommaren…
  Och det går att leva utan bänkskiva och ugn ett tag om de inte kommer i tid! Man får hitta provisoriska lösningar!
  Visst blir man glad av fantastiska hantverkare!? Vi har ett par sådana i form av plattsättare och elektriker, guld värda!

  Svara
  1. johanna
   16 april, 2016

   Ja, varannan timme är det upp och varannan ner i magen typ. Suck. Men men, vi får göra det vi kan så länge. Måla lister till exempel, weii!

   Svara
 3. Hannis
  16 april, 2016

  Ur kaos kommer vackerhet=))
  Golv är inte det lättaste att slåss med.
  Men jag är säker på att det kommer att bli fint när det är klart!

  Svara
  1. johanna
   16 april, 2016

   Det låter mycket betryggande <3

   Svara
 4. mormor
  17 april, 2016

  Jag hejar på er och Valentin!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *