Trådgårdstider

Säsong tre som ”trädgårdsägare” är på intåg och vi lär oss saaaakta men säkert mer och mer. Förra året var det tomatkavalkad här hemma, med väldigt många plantor men kanske inte någon enorm skörd direkt. Sedan någon impulsköpt blomma på det. I år siktar vi på lite mer organisation och i bästa fall ordning (läs: med ”vi” så är det jag som avses, Fredda har ordning i blodet och varje liten cell – jag är lite tvärtom för att uttrycka det milt).

Så häromdagen använde jag mina färdigheter i att måla raka streck och gjorde en ritning över typ hur jag tänker mig det lilla jag kom på. Igår åkte Fredda till bygghandeln och beställde plankor och jord som levererades idag. Så taggad.

Baksidan i all ära dock, men vårt riktiga sorgebarn är framsidan. Ni ska få se hur eländet ser ut någon dag, men där behövs både arbete och kärlek i mängder. Vi ska börja med att bygga ett litet staket och en större blomlåda (där jag har fått dille på de där tidigare nämnda solrosorna, gult mot den blåa fasaden – som den lilla ensamma påskliljan som kom upp i år efter att vi på vinst eller förlust grävde ner lökarna för ett år sedan – det tror jag blir fint). Sen får vi se vad det blir mer när kärleksbiten får komma till.

Min ute-tavla blåste ner i någon höststorm och fick sig en rejäl omgång så den ska lagas och upp på väggen igen. Såklart. Ingen uteplats utan halvdan konst, det gäller sedan gammalt.

Sen tog jag tillslut också tag i fröna också, för jag har ju såklart fått för mig att jag ska försöka mig på sådd från frön. Jag är hopplöst okunnig, men testa kan man ju alltid. Och lära sig. Tomater och blåklint är redan uppe och resten vet jag knappt vad det var för något om jag ska vara ärlig. Skiter det sig fullständigt får jag väl köpa några färdiga plantor i år och ge mig på’t igen nästa år.

Det är verkligen nu när det våras runt knuten som jag får payback på beslutet att flytta hit. Mer lån på banken och mer tid på pendlingskontot må så vara. Detta när man går ut på altanen. Mumma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *